Companii

Francezii de la Apa Nova scumpesc apa cu 16% în Bucureşti

Apa Nova scumpeşte apa în Bucureşti ca să facă rost de bani de investiţii

Autor: Carol Dan

22.02.2013, 11:17 1449

"De la începutul lunii martie 2013, bucureştenii vor plăti cu 75 de bani/metru cub (TVA inclus) mai mult pentru serviciul de apă şi de canalizare. Ultima ajustare ordinară de tarif a fost aplicată în august 2010", se arată într-un comunicat al companiei.

Tariful practicat de Apa Nova în Bucureşti se va scumpi cu 15,65%, de la 4,79 lei/metru cub la 5,54 lei/metru cub( TVA inclus).

Potrivit comunicatului, după această majorare o familie va cheltui pentru plata facturii la serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare 3,5% din venitul mediu lunar.

"Însă, până la sfârşitul anului 2016, ca urmare a finalizării unor investiţii importante pentru bucureşteni (...), tarifele pentru serviciile de apă şi de canalizare vor scădea cu 23%, deoarece se termină perioadele de aplicare pentru unele ajustări de tarif. Această scădere este calculată fără a lua în calcul inflaţia şi alte ajustări extraordinare ale tarifului", se mai arată în comunicat.

Apa Nova Bucureşti este controlată de compania franceză Veolia, iar în anul 2000 a concesionat serviciul public de alimentare cu apă şi de canalizare din Bucureşti, pentru o perioadă de 25 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO