Companii

Germanii de la Draxlmaier şi-au majorat de peste patru ori profitul la fabrica din Satu Mare

Autor: Laurentiu Cotu

20.10.2011, 00:00 284

Profitul net înregistrat anul trecut de producătorul german de componente auto DRM Draxlmaier România Sisteme Electrice a ajuns la 5 mil. lei (1,2 mil. euro), de 4,4 ori mai mult decât nivelul realizat în 2009, arată datele financiare publicate de companie. Totodată, germanii au realizat anul trecut la fabrica din Satu Mare un business de 127,2 mil. lei (circa 30,3 mil. euro), în creştere cu 24% faţă de rezultatele obţinute în exerciţiul financiar anterior.

Numărul mediu de angajaţi ai fabricii din Satu Mare a ajuns anul trecut la 3.796 de oameni. Draxlmaier livrează din fabricile deţinute în Codlea, Hunedoara, Satu Mare, Timişoara şi Piteşti componente pentru Audi, BMW, Mercedes şi Porsche. În 2010, conducerea Draxlmaier estima afaceri totale pentru fabricile din România de 111 mil. euro şi un efectiv de 9.800 de angajaţi.

Germanii analizează în prezent o investiţie de 26,8 mil. euro în România într-o nouă fabrică, unde să lucreze circa 1.000 de oameni. Clienţii principali vor fi producătorii germani de maşini Daimler şi Porsche, conform informaţiilor comunicate anterior de Ministerul Economiei. Încă de anul trecut, producătorul german de componente auto Draxlmaier a demarat un program de automatizare a fabricilor locale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO