Companii

Germanos vrea sa fuzioneze cu Sunlight

26.05.2003, 00:00 19



Compania Germanos Telecom Rom=nia intentioneaza sa fuzioneze, prin absorbtie, cu Sunlight Rom=nia, divizie a grupului elen Germanos pe piata rom=neasca, furnizoare de solutii integrate in domeniul energetic, conform proiectului de fuziune publicat de societate.



"Existenta unei singure entitati care va cuprinde patrimoniile celor doua societati participante la fuziune serveste mai bine scopurilor economice si financiare ale actionarilor si va asigura o mai buna supraveghere si conducere a afacerilor, at=t din punct de vedere comercial, c=t si din punct de vedere financiar si al resurselor umane folosite", se precizeaza in proiect.



In prezent, grupul elen Germanos SA controleaza 98,7% din capitalul social al Sunlight Rom=nia, restul actiunilor fiind detinute de Panos Germanos.



In urma incheierii procesului de fuziune, noua societate - denumita in continuare Germanos Telecom Rom=nia - va avea ca actionari Germanos Telecom Rom=nia, cu 96,2%, Panos Germanos, cu 3,4%, iar restul actiunilor vor fi detinute de alti trei cetateni greci.



Conform proiectului de fuziune, Sunlight Rom=nia isi va inceta existenta si va fi dizolvata fara lichidare.



Directorul general al Germanos Telecom Rom=nia, Nikolaos Smyrnof, nu a dorit sa ofere detalii suplimentare legate de aceasta operatiune.



Grupul elen Germanos - care pe l=nga lantul de magazine Germanos si firma Sunlight mai cuprinde si companiile Evalue si NG - a incheiat primele trei luni ale acestui an cu o cifra de afaceri de 152,6 milioane de euro (147,1 milioane de euro cu un an in urma) si un profit operational inainte de cheltuielile cu amortizarea de 15,3 milioane de euro, in crestere cu 17,9%.



Germanos Telecom Rom=nia, unul dintre cei mai importanti distribuitori locali de echipamente de telecomunicatii, a anuntat la inceputul acestui an ca va deschide in 2003 un numar de 20 de magazine, in urma unor investitii de aproximativ 1,2 milioane de euro.



La sf=rsitul anului 2002, reteaua de magazine Germanos din Rom=nia numara 58 de unitati, dupa ce, pe parcursul anului trecut au fost inaugurate 18 magazine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO