Companii

Grandemar extinde carierele pentru a face fata cererilor de la Autostrada Transilvania

11.06.2008, 21:26 44

Compania Grandemar din Cluj-Napoca, specializata in extractia pietrei pentru constructii, a anuntat ca va investi in acest an peste 3 mil. euro in vederea modernizarii si extinderii carierelor din Poieni si Bologa si in achizitionarea de noi mijloace de transport.
"Intentionam ca in acest an sa investim aproximativ 1,5 mil. euro in vederea modernizarii si extinderii carierelor din Poieni si Bologa. In prezent am reusit sa achizitionam terenurile din jurul carierelor, urmand ca in scurt timp sa demaram defrisarea si pregatirea terenurilor pentru exploatare", a declarat pentru ZF Transilvania Simona Voican, reprezentant al companiei Grandemar.
Compania a investit in 2007 peste 3,6 mil. euro pentru modernizarea instalatiilor de extractie a carierelelor proprii, achizitionarea de echipamente si utilaje necesare activitatilor de productie si in marirea capacitatilor de extractie la carierele Moigrad si Morlaca.
"In momentul de fata compania este unul dintre principalii furnizori de agregate de cariera pentru autostrada Transilvania, in urma semnarii unui contract de colaborare cu firma Bechtel, iar lucrarile la autostrada vor necesita livrarea unor cantitati mari de piatra, astfel ca modernizarea si extinderea carierelor in vederea cresterii capacitatilor de productie vor continua si in acest an", spune Simona Voican.
Compania Grandemar are sediul administrativ in Cluj-Napoca, iar activitatea de productie se desfasoara in trei cariere mari din judetul Cluj (Poieni, Bologa si Morlaca), doua cariere de mica intindere si capacitate (Valea Lungii si Bologa-Hent) si cariera Moigrad din judetul Salaj.
Anul trecut pe piata de agregate activau aproximativ 700 de operatori, iar conform unor estimari, valoarea investitiilor in acest sector este de ordinul zecilor de milioane de euro.
Potrivit ultimelor estimari ale companiei, cifra de afaceri a Grandemar din acest an se va apropia de 25 mil. euro, in crestere cu aproximativ 65% fata de anul trecut.
Compania Grandemar este controlata de Bloem International BV din Olanda care detine 50,8% din actiuni. Firma austriaca de constructii Strabag Egipto detine circa 41,2% din actiunile Grandemar, restul actiunilor fiind detinute de alti proprietari, numarul mediu de angajati ai companiei Grandemar fiind de 103 persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO