Companii

Grupul american Eaton a ajuns la afaceri de 1,2 mld. lei cu fabricile din Maramureş

Grupul american Eaton a ajuns la afaceri de 1,2 mld. lei...

Autor: Mircea Nica

01.08.2019, 09:00 676

Eaton Electro Producţie este cea mai mare companie din judeţul Maramureş după cifra de afaceri, cel mai mare exportator şi al doilea mare angajator după producătorul de mobilă Aramis Invest deţinut de antreprenori români.

Eaton Electro Producţie, care deţine două fabrici în judeţul Maramureş unde produce sisteme şi componente electrice, a raportat o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei în 2018, aceasta fiind cea mai mare cifră de afaceri înregis­trată de companie, o creştere cu 12% faţă 2017, conform datelor publice de la Ministerul Finanţelor. Şi profitul net al Eaton Electro Producţie s-a majorat cu 12% în 2018, la 46,3 milioane de lei, o marjă netă de sub 4%. 

Producătorul de sisteme şi componente electrice, prezent de 18 ani pe piaţa locală, şi-a menţinut un ritm de creştere constant al vânzărilor în ultimul deceniu şi a ajuns de la afaceri de 480 mil. lei în 2009 la peste 1,2 mld. lei anul trecut, arată datele publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO