Companii

Guzu, Duraziv: În absenţa unui program de reabilitare de amploare, piaţa materialelor de construcţii va scădea

Guzu, Duraziv: În absenţa unui program de reabilitare de amploare, piaţa materialelor de construcţii va scădea

Foto Mihai Dăscălescu

Autor: Ioan Dornescu

28.01.2013, 00:00 301

Afacerile producătorului de materiale de construcţii Duraziv, controlat de omul de afaceri Daniel Guzu, s-au majorat uşor anul trecut, de la 76 milioane lei în 2011, iar pentru 2013 compania vizează o dinamică similară a rulajului. "Dacă la începutul anului trecut mizam pe o evoluţie importantă a businessului am fost nevoiţi în cele din urmă să ne mulţumim şi cu un avans minim", a declarat proprietarul Duraziv. El a precizat că diviziile de adezivi şi vopsele au avut creşteri importante.

"Am reuşit să creştem pe diviziile pe care avem produse de brand şi am scăzut pe divizia de metale", a spus omul de afaceri. Ţinta companiei pentru acest an vizează în prezent obţinerea unui avans uşor al cifrei de afaceri şi creşterea profitabilităţii, a adăugat el. La capitolul investiţii, Duraziv va aloca în acest an fonduri de circa 500.000 de euro pentru diverse procese de optimizare a producţiei.

"Se credea despre 2012 ca va fi anul marilor proiecte de reabilitare, dar lucrurile nu au stat tocmai aşa. A fost o perioadă în care s-a promis mult, s-au demarat multe proiecte, dar aceste lucrări s-au împotmolit la un moment dat. Lucrările de reabilitare termică influenţează mult evoluţia pieţelor pe care activăm. Dacă programul de termoizolare a clădirilor va continua şi va lua amploare în ţară, întreaga piaţă a construcţiilor poate miza pe o stagnare. În absenţa acestor proiecte este greu să vorbim de un avans sau de o menţinere a cifrei de afaceri deoarece doar renovările şi proiectele de construcţii private de mici dimensiuni nu pot susţine cu adevărat evoluţia pieţei de materiale de construcţii", a mai spus omul de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO