Companii

Heidi vrea să ajungă la afaceri de 30 mil. € în următorii cinci ani

Franco del Fabbro: „Avem toate motivele să credem că până în 2020 vom avea afaceri mai mari cu 50%“ Sursa foto: Heidi

Franco del Fabbro: „Avem toate motivele să credem că până în 2020 vom avea afaceri mai mari cu 50%“ Sursa foto: Heidi

Autor: Corina Mirea

01.10.2015, 00:07 679

Până în 2020 fabrica de ciocolată a Heidi din comuna Pantelimon va ajunge la afaceri de aproape 30 de milioane de euro, cu 50% mai mari decât în prezent.

„În ultimii şapte ani, în România am avut creşteri de high single digit (între 5% şi 10% - n.red.) şi continuăm trendul. Noi credem că anul acesta piaţa a scăzut cu o cifră, în mare parte din cauza verii prelungite şi foarte calde. Avem toate motivele să credem că până în 2020 vom avea afaceri mai mari cu 50% şi că vom atinge o cotă de piaţă de 10% pe zona de tablete de ciocolată, faţă de 7% cât avem în prezent“, a spus Franco del Fabbro, ma­na­­gerul italian care conduce de la jumă­ta­tea anului trecut com­pania Heidi Chocolat, cel mai mare expor­tator de ciocolată de pe plan local.

Compania a des­chis ieri o nouă zonă de producţie de 1.000 mp a fabricii din apro­pie­re de Bucureşti, eve­­ni­ment la care a fost pre­zent şi ban­che­rul aus­triac Julius Meinl V, pro­­prietarul băn­­cii aus­­tri­ece Meinl.

Familia Meinl este le­gată însă de România din 1997, când a intrat în acţionariatul producătorului bu­cureştean Excelent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO