Companii

IMS Health: Piaţa farmaceutică va avea un ritm mediu de creştere de peste 5% în următorii trei ani

Autor: Ioana David

10.11.2010, 18:50 61

Piaţa locală de medicamente va avea un ritm mediu anual decreştere de aproximativ 5,3% potrivit estimărilor firmei decercetare de piaţă IMS Health.

"De la un ritm mediu anual de creştere de 8%, piaţa încetineşteînspre 5%. Pentru moment sectorul public merge în jos, iar cel carear trebui să tragă piaţa în sus este cel privat, unde puterea decumpărare nu este favorabilă", a spus Konstantinos Kofinas, generalmanager al IMS Greece & Adriatic.

Potrivit datelor IMS anul trecut piaţa de medicamente s-aridicat la 2,072 mld. Euro.

La nivel european, pieţele cele mai mari, care generează 56% dintotal sunt Germania, Franţa, Italia, Spania şi Marea Britanie.

Alături de România, o altă ţară cu rezultate foarte bune a fostGrecia, considerată un "El Dorado" până în 2009. Pe fondul unormăsuri rescritice, în prezentat piaţa farmaceutică elenă a trecutpe scădere.

"În România criza se simte cel mai puternic pe piaţa despitale", a mai spus Kofinas, prezent la evenimentul PharmabusinessCongress, organizat de Expand Health.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels