Companii

In plina recesiune, liderul pietei farmaceutice a crescut cu 50%

18.08.2009, 17:27 34

Dan Zamonea,49 de ani, directorul general al Roche Romania si unul dintre cei mai puternici executivi din industria farmaceutica, spune ca a ridicat estimarile de crestere pentru acest an de la 5% la 15%, dupa ce in prima jumatate din 2009 compania a inregistrat un avans de 50% al vanzarilor, pana la 350 mil. lei (83 mil. euro).

Evolutia grupului elvetian pe piata locala s-a bazat pe portofoliul de medicamente oncologice (folosite in tratamentul cancerului), care genereaza in prezent circa 35% din afaceri. "Vanzarile in prima jumatate a anului trecut au fost mult mai reduse pe programul de oncologie. Practic vanzarile au crescut in partea a doua a anului, in special in ultimul trimestru", a spus Zamonea pentru ZF.

Roche are o cota de piata de 10% si a preluat prima pozitie in ierarhia jucatorilor din industrie anul trecut, dupa o dominatie de zece ani a rivalului GlaxoSmithKline. Roche Romania a raportat pierderi de 7% in primul semestru. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO