Industrie

Honeywell se extinde în Ungaria printr-o investiţie de 10 milioane de euro

În România Honeywell are aproximativ 1.900 de angajaţi în fabricile din Lugoj şi Bucureşti

În România Honeywell are aproximativ 1.900 de angajaţi în fabricile din Lugoj şi Bucureşti

Autor: Liviu Popescu

08.10.2014, 00:00 1244

Conglomeratul industrial american Honeywell va investi zece milioane de euro pentru extinderea fabricii pe care o are în oraşul Nagykanizsa din vestul Ungariei, a afirmat ministrul ungar al afacerilor externe şi comerţului Peter Szijarto, citat de Budapest Business Journal.

El a adăugat că guvernul maghiar va contribui cu 761 milioane de forinţi (2,5 mil. euro) şi va sprijini investiţia grupului american prin intermediul căreia se vor crea 109 locuri de muncă.

Prin această investiţie, Honeywell va extinde unitatea de producţie cu aproximativ 5.000 de metri pătraţi. În noua secţiune, compania va produce componente electromecanice. Honeywell este o companie prezentă în top 100 al revistei Fortune şi are aproximativ 132.000 de angajaţi la nivel mondial.

În Ungaria, compania are 550 de angajaţi în fabricile din oraşele Budapesta şi Nagykanizsa. Spre comparaţie, în România Honeywell are aproximativ 1.900 de angajaţi în fabricile din Lugoj şi Bucureşti, potrivit site-ului propriu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO