Companii

INTERVIU. Frank Reul, director de dezvoltare pentru Europa de Est la Accor: Cea mai mare provocare de pe piaţa hotelieră ţine de ESG, care trebuie neapărat să se regăsească în planuri atunci când cineva vrea să facă un hotel

Frank Reul, director de dezvoltare pentru Europa de Est în cadrul grupului Accor

Frank Reul, director de dezvoltare pentru Europa de Est în cadrul grupului Accor

Autor: Alina-Elena Vasiliu

22.07.2022, 17:20 151

♦ Grupul Accor operează 15 hoteluri în România, din cele 180 la nivelul întregii regiuni a Europei de Est ♦ Până în 2025, sunt programate alte 14 noi deschideri pe plan local, dintre care două ar urma să se realizeze până la sfârşitul acestui an.

Piaţa turismului se confruntă în acest moment, atât local, cât şi global, cu trei mari provocări, este de părere Frank Reul, director de dezvoltare pentru Europa de Est în cadrul grupului Accor.

„Cea mai mare provocare ţine de ESG (environmental, social and corporate governance - n. red.), este un criteriu care trebuie neapărat să se regăsească în planuri atunci când cineva vrea să facă un hotel. Criza forţei de muncă este o altă provocare, cei din generaţia Millennials vor să lucreze doar în locuri în care se pot dezvolta. Iar a treia provocare ţine de costuri, începând de la scumpirile din energie“, spune Frank Reul.

Cu toate aceste aspecte la orizont, turismul se află acum în mijlocul furtunii perfecte, în care inflaţia, schimbările de pe piaţa forţei de muncă şi scumpirile pe toate planurile îngreunează dezvoltarea. Totuşi, chiar şi în aceste condiţii, hotelurile sunt aproape pline, pentru că oamenii vor să călătorească în continuare, adaugă el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO