Companii

Ionuţ Simion, partner PwC România, a fost ales preşedinte al AmCham şi pentru mandatul 2022-2023, în timp ce vicepreşedinte al Camerei de Comerţ Americane în România este Cristian Sporiş, Head of Corporate Banking la Raiffeisen Bank Romania

Ionuţ Simion, partner PwC România, a fost ales...

Autor: Roxana Rosu

28.03.2022, 13:39 444

Ionuţ Simion, partner PwC România, a fost ales preşedinte al AmCham şi pentru mandatul 2022-2023, în timp ce vicepreşedinte al Camerei de Comerţ Americane în România este Cristian Sporiş, Vice-President, Head of Corporate Banking la  Raiffeisen Bank Romania.

Ionuţ Simion a devenit preşedinte AmCham în 2019.

Consiliul Director al organizaţiei, ales în adunarea generală din 23 martie, este completat de Ionuţ Sas, VP of Tax, Payroll and Equity la UiPath, Alex Milcev, Tax & Law Leader Romania, Partner  EY Romania ales în funcţia de Trezorier, şi nouă membri.

„Războiul din ţara vecină, pe care nimeni nu îl anticipa în urmă cu 1 an, ne face conştienţi că pacea şi libertatea au un preţ pe care trebuie să fim cu toţii dispuşi să îl plătim. Ne aşteptăm la un impact asupra economiei României, astfel că AmCham va urmări să contribuie pe toate palierele pentru menţinerea unui climat investiţional atractiv şi pentru poziţionarea României ca un actor important în regiune. Vom susţine eforturile de prevenire a unor riscuri favorizate de conflictul actual, precum şi gestionarea crizelor pre-existente -  preţuri la energie, materii prime, accelerarea inflaţiei, la care s-a adăugat efortul pentru primirea şi sprijinul pentru refugiaţii ucraineni. Războiul ruso-ucrainean a adus România în lumina reflectoarelor şi avem din nou ocazia să dovedim că suntem un partener de încredere nu doar în materie de apărare, ci şi cooperare economică şi atragere de investiţii. Speranţa noastră este că business-urile care se retrag din est, dar vor să rămână în zonă, vor găsi în România un mediu sigur, stabil şi competitiv.”, a declarat Preşedintele reconfirmat, Ionuţ Simion.

Membrii Consiliului Director sunt Mihaela Nădăşan, Deputy CEO – Banca Transilvania; Jovan Radosavljevic, General Manager, - Coca-Cola HBC; Alexandru Reff, Country Managing Partner - Deloitte Romania; Andrei Alexandru Andreescu, CFO/ Managing Director - IBM Romania ; Ciprian Lăduncă, Managing Partner – LCL Advisory; Alina Orban, Global Partner Solutions Partner Microsoft Romania; Mihaela Stancu - General Counsel, Legal & Government Relations for P&G SEE, Procter & Gamble Romania; Roberto Musneci, Co-Founder & Senior Partner – Şerban & Musneci Associates; Achilleas Kanaris, President & CEO - Vodafone Romania.

În ceea ce priveşte priorităţile României pe care AmCham va continua să le urmărească şi să le susţină, Vice-Preşedintele Cristian Sporiş a amintit că România are o foaie de parcurs trasată în PNRR şi teme de făcut pentru accederea în OECD.

”Vorbim de reforme şi obiective prioritare, care nu au dispărut, ci, din contră, unele dintre ele au devenit chiar mai urgente, fie că vorbim de tranziţia la energia verde, de agricultură, de transformare digitală, sau de investiţii în infrastructură.”

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) este între cele mai reprezentative asociaţii ale comunităţii de afaceri din România,  promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea României sau dinamica relaţiilor comerciale între SUA şi România.

În prezent, cele peste 480 de companii americane, multinaţionale şi româneşti membre ale comunităţii AmCham România, fac posibilă implicarea AmCham în promovarea priorităţilor economice pentru multe domenii de activitate, prin grupuri de lucru specializate, precum: Pieţe de Capital şi Servicii Financiare, Guvernanţă Corporatistă, Concurenţă şi Ajutor de Stat,  Energie, Educaţie, Economie Digitală, Fiscalitate, Mediu , Piaţa Muncii, Sănătate,  Fonduri Europene, Achiziţii Publice şi Partneriat Public-Privat, Real-Estate şi Turism.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO