Companii

Lacrima lui Ovidiu se intoarce

23.12.2002, 00:00 539

Vinul "Lacrima lui Ovidiu" produs de Vie Vin Murfatlar revine de astazi pe rafturile magazinelor, dupa o absenta de mai bine de un an. Reprezentantii companiei nu au precizat care a fost investitia in relansarea produsului, insa au spus ca se asteapta ca in 2003 vanzarile de "Lacrima lui Ovidiu" sa ajunga la un milion de dolari. Pentru acest an, Murfatlar estima vanzari cu 30% mai mari fata de anul trecut, cand au fost de 11 milioane de litri.
Absenta vinului "Lacrima lui Ovidiu" este motivata de reprezentantii companiei de procesul indelungat de invechire care il necesita fabricarea lui. Ce s-a mai gasit pe ici-pe colo a provenit din rezervele aflate pe stoc, spune Adrian Popescu, PR manager al Vie Vin Murfaltar.
"Cum <<Lacrima lui Ovidiu>> face parte din categoria vinurilor speciale, si procesul lui de fabricatie este unul aparte, fiind obtinut dupa o reteta traditionala inspirata din tehnologia dupa care sunt produse cunoscutele vinuri de Porto, Malaga, Madeira sau Xeres. Pentru ca acesta sa dobandeasca aroma bogata care il caracterizeaza, amestecul de vinuri mai vechi si mai noi din care este obtinut trebuie pastrat pentru invechire, in butoaie de stejar, o perioada care variaza intre 5 si 20 de ani," a declarat Popescu.
Pe raft, "Lacrima lui Ovidiu 5", vechi de cinci ani, va costa 120.000 lei, iar "Lacrima lui Ovidiu 20," va costa 500.000 lei.
Pana acum, "Lacrima lui Ovidiu" a fost exportat in Europa de Vest si SUA, iar Popescu spune ca vor fi abordate si alte piete.
Murfatlar detine 30% din piata sticlelor imbuteliate la 0,75 litri, conform unor studii de piata. Actionarii companiei sunt Societatea Agricola ISAGRI, cu 69%, SIF Transilvania, cu 30%. Compania mai produce vinurile Sec de Murfatlar, Premiat, Vinoteca si Vinars. Pe piata vinurilor seci, principalul concurent este Jidvei, iar pe celelalte sortimente concurenta o reprezinta Bucium si Cotnari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO