Companii

Lee Cooper va fi scoasa la vanzare

07.03.2001, 00:00 26



Lee Cooper, cel de-al doilea mare producator european de blue-jeans dupa firma italiana Diesel, va anunta, in cursul acestei saptamani, ca firma urmeaza sa fie scoasa la vanzare, informeaza Financial Times.

Reprezentantii companiei britanice au declarat ca au angajat banca britanica de investitii Close Brothers, pentru a-i oferi consultanta in privinta optiunilor stategice, printre care vanzarea pare a fi prima de pe lista.

Cifra de afaceri a companiei Lee Cooper a crescut anul trecut cu 9% fata de anul precedent, pana la 61,5 milioane de lire sterline (88,5 milioane de dolari), dar profitul operational a scazut de la 5,7 milioane lire, la 5,6 milioane, pe fondul cresterii costurilor de marketing.

Pentru acest an, firma estimeaza un profit de 6 milioane de lire sterline si incearca sa obtina un pret de vanzare de aproximaiv 50 de milioane de lire (73,5 milioane de dolari).

"Am avut un an exceptional, dar industria este in plin proces de consolidare" a declarat Paul Hick, directorul executiv al Lee Cooper.

El a adaugat ca piata produselor de tip "jeans" pare sa-si revina din declinul inregistrat in anii precedenti.

Cererea pentru "jeansi" a avut de suferit de pe urma schimbarilor preferintelor consumatorilor, in special a adolescentilor, care considera ca aceste produse "nu mai sunt la moda".

Firma britanica a afirmat ca a evitat acest declin, deoarece s-a concentrat in principal pe modelele destinate clientilor in varsta de peste 25 de ani, care "nu constientizeaza tendintele modei si sunt cumparatori mai stabili pentru imbracamintea obisnuita".

Desi piata mondiala a produselor de tip "jeans" este dominata de companiile americane Levi's si VF, Lee Cooper detine cote importante pe pietele europene, in Franta, Belgia sau Elvetia, in care este pe locul doi si in Marea Britanie, unde se claseaza pe pozitia a treia.

Vivat Holdings, compania care a creat firma Lee Cooper, a vandut la sfarsitul anului 1994 participatia sa catre fondul cu capital de risc Bridgepoint Capital.

Aceasta firma, impreuna cu un alt fond, DLJ Phoenix, detin 53% din capitalul producatorului de blue-jeans.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels