Companii

Lisa Draxlmaier la sapte luni: 12 milioane de euro

17.08.2001, 00:00 535



Societatea DLR - Lisa Draxlmaier Autopart Romania din Timisoara, producatoare de cablaje auto pentru BMW, a inregistrat pe primele sapte luni ale acestui an o cifra de afaceri de 12 milioane de euro, in conditiile in care pe intreg anul trecut, cifra de afaceri a fost de 16 milioane de euro.

"Dorim sa dezvoltam activitatea din Timisoara, prin promovarea unor investitii noi in sectorul de baza (producere de cablaje si elemente de interior), cat si prin diversificarea activitatii", a declarat managerul general al firmei Dan Olimpiu Popovici.

DLR - Lisa Draxlmaier Autopart Romania din Timisoara face parte din grupul DrA¤xlmaier care mai detine in Romania capacitati de productie la Pitesti, unde produce module pentru cablaje pentru BMW, la Satu Mare, unde produce cablaje Daimler-Crysler, si la Brasov unde se produc elemente de interior.

Grupul a investit in cele patru locatii din tara circa 60 de milioane de euro, din care 15 milioane de euro au fost alocate pentru Timisoara. Aici, investitiile au demarat in 1999, iar productia efectiva a inceput in martie 2000, cu un capital socieal de cinci milioane de euro.

Ca urmare a rezultatelor bune obtinute la Timisoara, s-a luat decizia de a se extinde activitatea, prin infiintarea a inca doua firme: DSR - DrA¤xlmaier Serviceleistungen SRL, infintata in decembrie 1999, care acopera zona serviciilor de comisionare vamala, proiectarea si implementarea sistemelor software si servicii de perfectionare a personalului, si DPR - Draxlmaier Procese de Productie SRL, infiintata in noiembrie 2000,care produce echipamente de constructie si verificare a cablajelor electrice.

"In cadrul firmei se va dezvolta si Academia DrA¤xlmaier, care va oferi servicii de consulting, pregatire profesionala in management financiar (sistemul informatic SAP), marketing si inginerie industriala, atat pentru angajatii proprii dar si pentru firmele germane din zona de vest si centrala a tarii", a mai spus Popovici.

Grupul DrA¤xlmaier are peste 8.000 de angajati in toata lumea, din care circa 1.250 lucreaza la Timisoara. Grupul a fost fondat in anul 1958 de Lisa si Fritz Draxlmaier si reprezinta o afacere de familie condusa in prezent de Fritz Draxlmaier Jr., fiul fondatorilor.

Domeniul principal de activitate este producerea de cablaje electrice, a sistemelor electronice de bord si a elementelor de interior auto, avand ca principali clienti Audi-Volskwagen, Daimler-Crysler si BMW. La acestia se adauga General Motors si Ford. Domeniile de activitate adiacente sunt reprezentate de producerea de software si a echipamentelor de verificare si proiectare.

Grupul Draxlmaier are o cifra de afaceri de 1,5 miliarde euro si isi desfasoara activitatea in 18 tari printre care se numara Germania, Anglia, Franta, Austria, Slovacia, Ungaria, Tunisia, Africa de Sud, India, Egipt, Mexic si SUA.

Investitia realizata la Timisoara de catre grupul DrA¤xlmaier reprezinta una din cele mai mari si moderne investitii realizate. Activitatea de productie se realizeaza in hale industriale insumand 18.000 metri patrati, urmand ca pe viitor, odata cu extinderea capacitatilor de productie, suprafata afectata sectorului productiv sa creasca proportional.

Firma beneficiaza de certificarea calitatii ISO 9000 de catre TAoV Rheinland / Berlin, atingand inca de la debutul activitatii, un grad de satisfacere a cerintelor sistemului de calitate de 90.6 %.

Investitia realizata la Timisoara de catre grupul DrA¤xlmaier reprezinta una din cele mai mari si moderne investitii realizate.

Activitatea de productie se realizeaza in hale industriale insumand 18.000 metri patrati, urmand ca pe viitor, odata cu extinderea capacitatilor de productie, suprafata afectata sectorului productiv sa creasca proportional. Firma beneficiaza de certificarea calitatii ISO 9000 de catre TAoV Rheinland / Berlin, atingand inca de la debutul activitatii, un grad de satisfacere a cerintelor sistemului de calitate de 90.6 %.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO