Companii

Miron, Ropharma: Avem acces la finanţare foarte avantajoasă pentru aceste vremuri

Miron, Ropharma: Avem acces la finanţare foarte avantajoasă pentru aceste vremuri

Autor: Andrei Chirileasa

24.11.2010, 23:58 128

Mihai Miron, acţionarul majoritar al companiei farmaceuticeRopharma Braşov (RPH), spune că arieratele din sănătate, care aulovit distribuitorii mari, nu i-au afectat foarte mult afaceriledeoarece beneficiază de finanţare "foarte avantajoasă pentru acestecondiţii de piaţă".

Miron spune că beneficiază în prezent de o linie de credit cu odobândă de 2,5% peste EURIBOR (adică circa 3,5% pe an), încondiţiile în care unele bănci locale au ajuns să plătească 4%pentru depozitele în euro. El lucrează cu ING, Bancpost şi BRD."Din păcate, suntem obligaţi să o folosim pentru capital de lucru,în loc de investiţii, pentru că nu ştim dacă până la sfârşitul luidecembrie mai luăm vreun ban de la stat", a precizat Miron, careacum un deceniu a dat lovitura prin vânzarea companiei pe care oînfiinţase, Europharm Braşov, către gigantul GlaxoSmithKline. Elspune că sumele pe care compania le are de recuperat de la statreprezintă mai mult de 50% din cifra de afaceri anuală. "N-ar fifoarte grav dacă s-ar respecta termenele de plată şi ar existapredictibilitate."

Afacerile Ropharma vor depăşi anul acesta nivelul bugetat de 325mil. lei (77 mil. euro), după ce compania a realizat în primelenouă luni vânzări de 262 mil. lei (62 mil. euro), în creştere cu29% faţă de perioada similară a lui 2009.

Acţiunile Ropharma au debutat ieri la categoria I a BVB,titlurile înregistrând o creştere de 2,3% faţă de nivelul deînchidere anterior de pe piaţa RASDAQ. La cotaţia de ieri, de 1,29lei/acţiune, compania are o capitalizare de 92 mil. euro. MihaiMiron controlează 82% din acţiuni, care valorează pe Bursă circa 75mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels