Companii

Novotech vrea să vândă componente Bosch Rexroth de 1,5 mil. euro în România

Novotech vrea să vândă componente Bosch Rexroth de 1,5...

Autor: Bogdan Alecu

10.07.2014, 19:08 931

Novotech SA, parte a companiei franceze IPH Group, lider european în distribuţia de echipamente industriale, a fost numită Master Distributor a produselor de automatizare Bosch Rexroth pe piaţa românească.

Începând cu 1.06.2014, Novotech SA a demarat distribuţia prin cele şase birouri locale, care acoperă toate marile zone industriale din ţară. Acordul include distribuţia de module de control şi acţionări electrice, hidraulice, precum şi tehnică liniară şi de asamblare de la Bosch Rexroth.

„România a avut parte de una dintre cele mai mari creşteri economice dintre toate ţările membre ale Uniunii Europene în 2013” (conform raportului Eurostat Real CDP Growth Rate 2013), a subliniat Paul Patrichi, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Novotech SA. „Observăm o creştere a nevoii de livrare rapidă a componentelor de automatizare din partea clienţilor noştri industriali, care doresc să îşi optimizeze facilităţile de producţie”.

Novotech are ca ţintă o cifră de afaceri generată de noul contract de 1,5 milioane de euro în primele 12 luni. Compania cu sediul în judeţul Cluj, a înregistrat in anul 2013, conform Ministerului de Finanţe, afaceri de aproximativ 4,6 milioane de euro.

Ca şi volum de clienţi, în primele şase luni de la activarea parteneriatului, Novo Tech estimează ca va atinge un total de 200 de clienţi activi în acest segment.

Totodată, parteneriatul a adus şi o creştere de 15% a necesarului de personal.

Novotech are acces la serviciile Bosch Rexroth. „Reprezentanţii tehnico-comerciali ai Novotech au fost instruiţi de cei mai buni ingineri ai grupului german pentru a putea identifica cu uşurinţă nevoile clienţilor şi pentru a îi consilia pe aceştia în alegerea componentelor şi consumabilelor de care au nevoie.”

„Prin această cooperare vrem să fim mai aproape de clienţii noştri, asigurând accesul la cele mai bune componente şi module Bosch pe tot cuprinsul României”, a declarat Werner Richter, General Manager Bosch Rexroth în România. „Achiziţia de la Novotech însemnă că aţi cumpărat produse originale, performante şi cu garanţie Bosch Rexroth.”

Master Distribuitorul completeaza serviciile de vânzări şi service ale Bosch Rexroth în România, care din anul 2007 produce în fabrica din Blaj tehnică liniară pentru piaţa locală şi pentru pieţele internaţionale.

Novotech este parte a grupului de firme IPH Group. Cu operaţiuni în Franţa, Germania, Belgia, Olanda şi România, IPH Group a înregistrat afaceri de 928 milioane de euro în anul 2013. Grupul are 3.700 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO