Companii

Octagon mizează pe afaceri de 24 milioane de euro în 2015

Octagon mizează pe afaceri de 24 milioane de euro în 2015

Autor: Andreea Neferu

13.01.2015, 00:04 461
Compania de construcţii Octagon, controlată de oamenii de afaceri Alexandros Ignatiadis şi Paschalis Paganias, mizează anul acesta pe o cifră de afaceri de 24 de milioane de euro, în creştere cu circa 85% faţă de 2014, după ce anul trecut a câştigat proiecte noi de construcţii în valoare totală de 8,1 mi­lioane de euro, în oraşe precum Bucu­reşti, Craiova, Slobozia, Arad şi Deva.

„Bilanţul nostru pe anul precedent este pozitiv, în ciuda faptului că a fost un an marcat de austeritate investi­ţională şi competitivitate scăzută“, spune Ignatiadis. Printre contractele pe care Octagon le-a câştigat anul trecut se numără infrastructura şi suprastructura pentru o clădire a complexului de birouri Hermes Business Campus, după ce în 2013 compania a finalizat prima clădire a ansamblului.

Compania a mai câştigat anul trecut şi contractul de construcţii geo­tehnice şi pereţi mulaţi pentru pasajul subteran de la Piaţa Presei Libere din Bucureşti. De asemenea, compania a mai fost implicată anul trecut în construcţia unui pasaj peste calea ferată la Craiova sau în realizarea piloţilor foraţi pentru primul lot al autostrăzii Nădlac-Arad. Lucrări care au început în 2014 şi pe care Octagon le continuă anul acesta sunt piloţii foraţi pentru lotul al doilea al autostrăzii Lugoj-Deva.

„În 2013 şi 2014 am fost antrenaţi puternic în efervescenţa din piaţa bi­rourilor (…). Nu ne-am lăsat dominaţi de atmosfera sumbră din piaţa de infra­structură, veriga slabă a pieţei construc­ţiilor în 2014“, spune Ignatiadis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO