Companii

Ostahie duce Media Galaxy in Ucraina, cu o investitie de 10 mil. euro

17.07.2008, 18:59 28

Dan Ostahie, presedintele grupului Altex - cel mai mare retailer de electrocasnice si produse IT de pe plan local, se pregateste sa extinda operatiunile grupului sau in Ucraina prin deschiderea de magazine sub brandul Media Galaxy, primul urmand sa fie localizat in Odessa.
Investitia initiala pentru dezvoltarea retelei pe piata ucraineana se ridica la 10 mil. euro.
"Nu pariez de obicei, dar consider ca am jucat 10 mil. euro si aceasta este miza mea pentru piata din Ucraina. In continuare vom cauta un partener financiar cu prezenta locala pentru 30% din noua companie infiintata", a declarat Ostahie pentru ZF. El nu a dorit sa spuna daca a identificat deja un posibil partener sau cate unitati va avea reteaua Media Galaxy din Ucraina si a mentionat ca un business plan concret va fi finalizat in toamna acestui an.
"Este o piata ale carei resurse de crestere sunt cele mai mari din regiune si reprezinta o provocare reala. In iunie 2009 va fi deschis Media Galaxy din Odessa si apoi vom mai inaugura probabil un magazin pana la finalul anului", a adaugat Ostahie.
Ucraina este prima tara in care Altex va deschide un magazin, dupa ce competitorii Flanco si Domo au incercat extinderi similare in Bulgaria. Primul magazin Media Galaxy ar urma sa fie localizat in mallul Riviera Shopping City II, construit de fondul de investitii Argo Real Estate, cotat pe bursa de la Londra. Contractul de inchiriere a fost semnat in luna octombrie a anului trecut. Argo Real Estate detine in Romania mallurile Shopping City Suceava si European Retail Park Sibiu.
Prin investitia din Ucraina Altex intra in grupul companiilor romanesti cu operatiuni peste granita, precum Romstal (Rusia), Arabesque (Ucraina, Serbia), European Drinks (Cehia, Ungaria, Polonia, Ucraina, Rusia) sau GFR ( Serbia).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels