Companii

Pe piata inghetatei mai este loc de crestere: producatorul Betty Ice vede un plus de 20%

Pe piata inghetatei mai este loc de crestere: producatorul Betty Ice vede un plus de 20%

Vasile Armenean, proprietarul Betty Ice: „Piata de inghetata s-a mentinut anul trecut la acelasi volum si la aceeasi valoare din 2008. Criza financiara a contribuit in mod negativ la dinamica pietei, dar vremea buna a actionat in sensul cresterii vanzarilor de inghetata, fiind mai favorabila decat in anul anterior.”

27.04.2010, 00:00 749

Compania, care se numara printre cei mai mari 3-4 jucatori pepiata de profil, a avut anul trecut un avans similar al afacerilor."In 2009, Betty Ice a inregistrat vanzari de circa 80 mil. lei(18,9 mil. euro - n. red.), in crestere cu 20% fata de anulprecedent. Intentionam sa mentinem acest ritm si in 2010", adeclarat Vasile Armenean, proprietarul Betty Ice.

Cifra de afaceri a companiei ar putea fi estimata la 23 mil.euro in 2010. Armenean a mai spus ca a alocat proiectelor depromovare a produselor un buget identic celui din ultimii treiani.

Competitia pe piata s-a intensificat in ultimul an, odata culansarea Algida - divizia de inghetata a Unilever - in Romania.Aceasta a intrat pe piata cu o strategie agresiva de promovare,sustinuta de un buget gigant in comparatie cu cel al producatorilorromani de inghetata.

O piata de peste 120 mil. euro

Anul trecut, proprietarul Betty Ice estima bugetul de promovareal companiei sale la 300.000 de euro. Armenean a mai precizat ca,in 2009, piata de profil a fost salvata de faptul ca temperaturiledin vara au fost favorabile consumului de inghetata.

"Piata de inghetata s-a mentinut anul trecut la acelasi volum sila aceeasi valoare din 2008. Criza financiara a contribuit in modnegativ la dinamica pietei, dar vremea buna a actionat in sensulcresterii vanzarilor de inghetata, fiind mai favorabila decat inanul anterior", a mai spus proprietarul Betty Ice.

Planurile companiei pentru acest an prevad lansari de sortimentenoi de inghetata. Betty Ice are o fabrica la Suceava, cu ocapacitate de aproximativ 100 de tone de inghetata pe zi. Inultimii ani, producatorul a investit si in dezvoltarea unei reteleproprii de gelaterii, prin parteneriate cu mai multe centrecomerciale din tara.

Piata locala a inghetatei, estimata la 120-160 mil. euro, estefoarte fragmentata, in prezent fiind activi 63 de jucatori localisi doar doua companii de talie internationala, Unilever siNestlé.

Competitie tot mai puternica

Anul trecut si-a facut intrarea pe piata si compania bulgaraDarko, cu propriile branduri, dar si cu produsele premium Milka, pecare le produce si distribuie prin licenta de la Kraft Foods.

Cei mai mari producatori detinuti de antreprenori romani sunt inprezent Top Gel, Betty Ice, Alpin 57 Lux, Kubo Ice Cream sauAntarctica. Consumul local de inghetata este estimat la 1,8kilograme pe cap de locuitor, sub media regiunii, potrivit datelordin piata.

Cine se lupta pe piata inghetatei:

  • in prezent sunt activi 63 de jucatori locali si doar douacompanii de talie internationala, Unilever si Nestlé;
  • piata, estimata la 120-160 mil. euro, este foartefragmentata;
  • anul trecut si-a facut intrarea pe piata si compania bulgaraDarko;
  • cei mai mari producatori detinuti de antreprenori romani suntin prezent Top Gel, Betty Ice, Alpin 57 Lux, Kubo Ice Cream sauAntarctica;
  • consumul local de inghetata este estimat la 1,8 kilograme pecap de locuitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO