Companii

Piaţa medicamentelor a crescut ca vânzări, dar a scăzut ca volume în primele trei luni din an. Vânzările de medicamente au avut un salt de 15% în perioada ianuarie-martie 2024, până la 8,1 mld. lei

În primul trimestru din an, pacienţii români au plătit mai mult pe medicamente, deşi au consumat mai puţine faţă de aceeaşi perioadă din 2023.

În primul trimestru din an, pacienţii români au plătit mai mult pe medicamente, deşi au consumat mai puţine faţă de aceeaşi perioadă din 2023.

Autor: Georgiana Mihalache

09.05.2024, 16:30 76

Dragoş Damian, CEO, Terapia: „Se accentuează evoluţia nesustenabilă, tot mai puţini pacienţi au acces la medicamente mai scumpe“ În aceeaşi perioadă, în volume piaţa a scăzut cu 3%  „Este nesustenabil, situaţia finanţării se va agrava în 2024“, susţine Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj.

Primul trimestru din an a adus o scădere la numărul de cutii de medicamente care au ajuns la pacienţii români de 3% în comparaţie cu aceeaşi perioadă din anul anterior, adică 180 de milioane de cutii. În vânzări însă, declinul nu s-a resimţit, piaţa crescând cu 15% faţă de T1/2023, până la 8,1 miliarde de lei.

Dragoş Damian, CEO al Terapia, cel mai mare producător de medicamente cu fabrică locală, trage un semnal de alarmă privind finanţarea bugetului alocat medicamentelor, în contextul în care în luna aprilie s-au aprobat 28 de medicamente noi, care vor genera consum suplimentar, peste cel prevăzut în buget.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO