Companii

Poşta Română a primit două oferte pentru închirierea în leasing a 125 de autoturisme

Poşta Română a primit două oferte pentru închirierea...

Autor: Adrian Dumitrache

17.04.2013, 13:04 542
 

Societăţile Operational Finop Leasing şi RCI Leasing au depus, săptămâna trecută, oferte în cadrul celei de-a doua licitaţii a Poştei Române pentru furnizarea în leasing a 125 autoturisme, valoarea contractului fiind estimată la 1,61 milioane euro (TVA inclusă) în următorii trei ani.

Operational Finop Leasing a depus oferta alături de Consultant A.A Broker de Asigurare SRL şi Operational Autoleasing, iar RCI Leasing împreună cu RCI Broker de Asigurare.

La finele lunii martie, Porsche Leasing România a depus singura ofertă pentru furnizarea în leasing către Poşta Română a unui număr de 607 autovehicule, valoarea contractului fiind estimată la 8,23 milioane de euro (TVA inclusă) în următorii trei ani.

Potrivit caietului de sarcini, flota de autovehicule va include autoutilitare tip furgon - 516, autoşasiu - 82 şi remorci - 9.

Pentru a doua licitaţie, contractul de leasing va include, pe întreaga perioadă, serviciile de întreţinere şi de asigurare CASCO şi RCA pentru cele 125 de autoturisme.

"La finalul perioadei de leasing achizitorul urmează să-şi exercite dreptul de opţiune în sensul de a dobândi proprietatea asupra obiectelor în leasing. Asigurarea CASCO încheiată pentru autoturisme va acorda despăgubiri pentru avarii produse în staţionare sau în mers, cu franşiză zero, conform condiţiilor de asigurare pe teritoriul României", se spune în caietul de sarcini al licitaţiei.

Contractul de leasing va finanţat din surse proprii.

Înfiinţată în 2012, firma Operational Finop Leasing (judeţul Suceava) este controlată de Operational Autoleasing SRL (Suceava) - 90% şi Ion Vasile Rîpan - 10%.

La rândul ei, Operational Autoleasing, înregistrată tot în judeţul Suceava, are ca asociaţi pe Ion Vasile Rîpan - 89,86% şi Liliana Rîpan - 10,13%.

RCI Leasing este parte a grupul RCI Banque (Renault Credit International Banque), divizia financiară a grupului francez Renault.

La finele anului 2008, Poşta Română a atribuit Porsche Mobility, în urma unei licitaţii, un contract de finanţare în leasing a unui număr de 613 autoutilitare de tip furgon şi autoşasiu şi 114 autoturisme.

Contractul a fost încheiat pentru suma de 78,02 milioane de lei, fără TVA, pentru o perioadă de patru ani, potrivit datelor www.e-licitatie.ro.

Poşta Română este cel mai mare operator de profil şi dispune de o reţea teritorială de aproximativ 7.100 de oficii poştale.

Acţionarii operatorului sunt Ministerul Comunicaţiilor, cu o participaţie de 75%, şi Fondul Proprietatea, care deţine 25% din capital.

În 2011, cifra de afaceri a CNPR a scăzut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, în timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finanţelor Publice.

Compania avea la sfârşitul lui 2011 datorii totale de 556,9 milioane de lei, iar numărul mediu de salariaţi a scăzut cu peste 2.500, la 32.124 de persoane.

Operatorul poştal naţional va fi privatizat în acest an, deschiderea ofertelor fiind programată spre finele lunii mai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO