Companii

Producătorul Cafea Fortuna se îndreaptă spre afaceri de 38 de milioane de euro

Marius Babătă

Marius Babătă

Autor: Mădălina Dediu Panaete

18.04.2017, 00:07 3128
Cafea Fortuna, cea mai mare afa­cere românească din industria ca­felei, care deţine o fabrică în Dragomireşti, judeţul Ilfov, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de circa 160 de milioane de lei (35,5 mil. euro), în creş­tere cu 2% faţă de anul pre­cedent, conform calcu­lelor ZF făcute  pe baza infor­maţiilor furni­zate de com­panie. Pentru acest an pro­du­cătorul vede un avans de 5%, la 38 mil. euro, con­form calculelor ZF.

„Anul 2016 a fost pentru noi destul de important deoarece a marcat o schimbare de abordare, de strategie. A fost primul an în care am avut o campanie coerentă de comunicare, o cam­panie de consolidare a poziţiei noastre în piaţă, o piaţă puternic con­curenţială unde activăm alături de mai multe companii multinaţionale“, a declarat pentru ZF Marius Babătă, ge­neral manager al Cafea For­tuna, afacere controlată de antre­prenorul Constantin Mo­roianu.

Cafea Fortuna este cel mai mare business ro­mânesc din industria cafelei, o piaţă de 350-400 mil. euro, unde jo­curile sunt făcute de multi­na­ţionale precum Strauss (bran­dul Doncafe), Nestle (Nescafe) sau JacobsDouwe Egberts (ca­feaua Jacobs). Cafea For­tuna reu­şeşte să facă faţă acestei concurenţe din partea multinaţio­nalelor şi a avut în ul­timii ani o creştere continuă a vânzărilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO