Companii

Producatorul de carne Agrisol si-a diminuat profitul cu 65%

11.07.2008, 17:24 225

Producatorul de carne de pasare Agrisol International, unul dintre cei mai importanti jucatori locali, a inregistrat anul trecut un profit net de 12,7 mil. lei, circa 3,8 mil. euro, in scadere cu 65% fata de rezultatul net obtinut in urma cu doi ani.
Majoritatea producatorilor de carne de pasare au inregistrat anul trecut pierderi sau scaderi ale profiturilor pe fondul dublarii sau chiar triplarii preturilor cerealelor si al majorarii costurilor in timp ce pretul carnii de pasare se majorase cu circa 3%.
Actionarii producatorului de carne de pasare din judetul Prahova au decis sa investeasca cea mai mare parte a profitului obtinut in 2007 in majorarea capitalului social, potrivit informatiilor aparute in Monitorul Oficial. Astfel, aproximativ 11,97 milioane de lei (3,5 mil. euro) din profitul obtinut anul trecut vor fi folositi pentru marirea capitalului social al companiei Agrisol International, la 43,4 milioane lei (13 mil. euro). Compania nu a raportat cifra de afaceri inregistrata anul trecut, iar in 2006 rulajul companiei a fost de 27,5 mil. euro. Agrisol International este detinuta in proportie de 50% de catre compania Sarels International, inregistrata in Cipru si reprezentata in Romania de omul de afaceri de origine libaneza Youssef Laoun.
Acesta detine la randul sau in calitate de persoana fizica o participatie de 25,45%, restul de 24,55% de titluri fiind detinute de libanezul Charbel Laoun. Printre competitorii locali ai companiei prahovene se numara producatorii Transavia Alba Iulia, Agricola Bacau, Avicola Calarasi si Agroli Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO