Companii

Producatorul de confectii Mondostar Sibiu tinteste estul Europei

17.01.2005, 00:00 405

Compania Mondostar din Sibiu, producator de confectii in sistem lohn, intentioneaza ca anul acesta sa patrunda cu propriile marci pe pietele regionale din Europa de Est.
"Strategia de dezvoltare prevede lansarea produselor noastre in cadrul regiunii, tari ca Slovenia, Polonia, Bulgaria, Turcia si Rusia fiind considerate o prioritate", a declarat pentru ZF Transilvania Mircea Vasiu, brand manager al firmei.
In prezent, peste 95% din productia firmei este destinata exportului in Germania si Elvetia. Pe segmentul de sacouri si costume barbatesti producatorul sibian lucreaza pentru firmele Strellson (care detine licenta pentru marca Tommy Hilfiger in Europa) si Digel, iar pe partea de pantaloni de dama, productia este realizata sub marcile Basler si Leineweber. Pentru aceasta din urma, Mondostar produce 700 bucati de pantaloni de dama pe zi sub marca Brax.
Oficialul firmei a adaugat ca in paralel se va urmari extinderea locala a companiei, Mondostar urmand sa deschida in acest an si primele trei magazine din afara Sibiului. Printre orasele vizate se afla Timisoara, Bucuresti, Oradea si Brasov.
Planul de dezvoltare al firmei prevede ca pana la sfarsitul lui 2007 numarul reteaua magazinelor proprii sa ajunga la 14 magazine.
"Ne propunem mentinerea portofoliului actual de clienti in sistem lohn, insa accentul va fi pus pe dezvoltarea marcilor proprii", a mai spus Mircea Vasiu.
Cele doua marci proprii, lansate in 2001 - Avenue si Boulevard - au inregistrat cresteri in fiecare an, atingand in 2004 aproximativ 5% din cifra de afaceri a Mondostar. Pentru a-si consolida pozitia pe piata interna, firma a lansat anul trecut o serie de produse noi (camasi, cravate, curele) care completeaza marca Boulevard.
Anul trecut, Mondostar a realizat o cifra de afaceri de 5 milioane de euro, cu 30% mai mare decat in 2003, in conditiile in care capacitatea de productie s-a marit prin infiintarea unei noi linii de costume barbatesti, in urma unei investitii de peste un milion de euro.
"Pentru 2005 asteptam o crestere situata intre 10 si 25% a cifrei de afaceri, intaietate avand dezvoltarea retelei de desfacere a produselor proprii", a mai spus Vasiu.
Mondostar a fost privatizata integral in 1993, avand astazi capital 100% romanesc. In 1992, Mondostar s-a desprins din intreprinderea Steaua Rosie, fosta Centrala a confectiilor in Ardeal.
In 1996, firma a derulat prima investitie semnificativa in retehnologizare, de aproximativ 2 milioane de euro, fondurile provenind din resurse proprii precum si dintr-un credit contractat prin Banca Mondiala. Din acel an si pana in prezent, producatorul sibian a investit peste 8 milioane de euro. In prezent, firma are 1.100 de angajati care au contribuit, in 2004, la realizarea unei productii lunare de 80.000 de repere.
tarnsilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO