Companii

Proiectele industriale se vor revigora in Ilfov si in Cluj

29.03.2010, 23:12 57

Ciprian Nanu, business development di­rector al companiei deconstructii Remco Romania, sustine ca anul acesta sectorulconstructiilor industriale se va revigora mai ales in judetul Ilfovsi in regiunea Turda-Cluj.
Remco Romania, filiala construc­torului olandez Remco Ruimtebouw, ainre­gis­trat anul trecut o cifra de afaceri similara cu cea din2008, de 24,5 mil. lei (5,8 mil. euro), in timp ce rataprofitalitatii a crescut cu 1%, pana la 10%.
Compania este specializata in proiectarea, productia si montajul dehale industriale din structuri metalice prefabricate, iar printrecele mai mari contracte de anul acesta se numara prima faza afabricii de ambalaje Plastipak din Urlati (5.000 mp), o hala deproductie pentru un producator de materiale de constructii innord-estul tarii (3.600 mp). In plus, Remco a inceput proiectareapentru un complex de fabrici situat in sudul Romaniei ce va utilizarumegusul de lemn si va dezvolta produse ce se pot utiliza ingospodarii pentru producerea energiei. "Cifra de afaceri este maiputin im­portanta pentru noi, mai ales ca lucram din biroul dinBucuresti pentru trei tari - Romania, Bulgaria si Moldova, iarproiectele le realizam tot noi. Mai importanta pentru noi este rataprofitabilitatii, pe care am marit-o anul trecut cu un procent",sustine Nanu.
Unul dintre cele mai importante proiecte ale Remco a fost realizatin 2006, cand a construit o fabrica de 21.000 mp pentru grupulfrancez Montupet in localitatea Ruse din Bulgaria, in cadrul uneiinvestitii totale de 120 mil. euro, dupa ce initial francezii voiausa faca unitatea de productie in Cluj.

Cine este Remco
Remco Romania face parte din Janssen de Jong Groep, un grup olandezde firme active in infrastructura, sisteme de constructii siproject management. Cifra de afaceri consolidata a fost de peste460 mil. euro in 2009, realizata cu 1.200 de angajati. RemcoRomania are 10 angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO