Companii

Proprietarii Mall Vitan si Plaza au incasat chirii de 43 mil. €. Cum comentati?

25.03.2010, 23:07 836

Compania cu actionariat turc Anchor Grup, proprietarul primelordoua malluri din Bu curesti - Bucuresti Mall (in Vitan) si PlazaRomania (Drumul Taberei) - a incasat anul trecut 42,8 mil. euro dinexploatarea celor doua centre comerciale, printre proiectele cucele mai bune vanzari de pe plan local.

Veniturile au fost mai mari cu circa 7% fata de anul 2008, inciuda faptului ca vanzarile retailerilor au fost mai slabe, iarcompetitia s-a ascutit puternic.

"Cresterea a venit atat din deschiderea aripii noi de la PlazaRomania (inaugurata in luna februarie 2009 - n.r.), dar si dinfaptul ca strategia noastra este de a mari tarifele de inchirieregradual, in fiecare an", a declarat pentru ZF Ibrahim Paksoy,general manager al Anchor Grup. El nu a precizat valoareavanzarilor realizate de chiriasii celor doua centre comerciale, dara admis ca in anul 2009 acestea au fost mai slabe decat in anulprecedent, cum s-a intamplat de altfel si cu numarul de vizitatori.Luand in calcul un nivel al chiriilor de 10-15% din valoareavanzarilor, retailerii celor doua malluri ar putea avea afacericumu late de circa 200-250 mil. euro anual.

Paksoy spune ca intre timp situatia s-a stabilizat, in ciudafaptului ca in lupta pentru clienti au mai aparut in ultimele saseluni alti doi concurenti puternici - Cotroceni Park si SunPlaza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO