Companii

PwC România include soluţiile dezvoltate de fintech-ul românesc Finqware în portofoliul său de servicii de automatizare a proceselor din departamentele financiare

PwC România include soluţiile dezvoltate de fintech-ul...

Autor: Cristina Bellu

15.12.2022, 10:17 176

Compania de servicii de consultanţă PwC România va include soluţiile dezvoltate de fintech-ul românesc Finqware în portofoliul său de servicii de automatizare, în contextul creşterii cererii din partea companiilor pentru soluţii de gestionare eficientă a lichidităţii bancare, reconcilierea conturilor în timp real şi managementul trezoreriei.

Prin intermediul platformei FinqTreasury, un hub de date bancare deschise pentru companii, Finqware este poziţionată în mod unic pentru a deveni soluţia preferată de gestionare a numerarului în timp real pentru companiile medii şi mari din Europa, spun oficialii PwC România.

Autorizată ca instituţie de plăţi financiare, care operează în 30 de state din spaţiul economic european, Finqware oferă atât informaţii despre conturi, cât şi servicii reglementate de iniţiere a plăţilor, pentru ca firmele să opereze în timp real cu conturile lor între bănci, entităţi sau ţări.

"PwC România vrea să-şi îmbunătăţească permanent portofoliul cu soluţii digitale cu impact direct şi clar în rapoartele financiare ale clienţilor săi. Iată de ce aşteptăm cu nerăbdare să implementăm acest parteneriat pentru că platforma FinqTreasury are un mare potenţial de a ajuta clienţii noştri să valorifice proiectele de transformare digitală", spune Gabriel Voicilă, Partener de Tehnologie, PwC România.

Companii precum Nepi Rockcastle, MedLife, SelfPay şi Poşta Română au ales deja Finqware ca furnizor pentru implementarea strategiilor digitale.

"Suntem optimişti că această alianţă va fi fructuoasă pentru a ajuta companiile să dobândească eficienţă în operaţiunile financiare, ajutându-i pe experţii financiari să se concentreze pe luarea deciziilor şi nu pe manipularea foilor de calcul", concluzionează Cosmin Cosma, co-fondator şi CEO la Finqware.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO