Companii

"Nu schimbam nimic la Rompetrol"

29.08.2007, 18:53 22

Proaspetii actionari majoritari ai grupului Rompetrol, KazMunayGaz declara ca nu vor schimba absolut nimic in structura actuala a grupului spunand ca au incredere deplina in actuala conducere.
"Nu schimbam nimic in compania, avem incredere in conducerea Rompetrol. Domnul Patriciu se bucura de sprijinul total al investitorilor. Imbinarea foarte buna dintre resursele si capacitatile ambilor parteneri va duce la lipsa schimbarilor in ceea ce priveste numarul de angajatI al companiei sau al politicilor de marketing aplicate la nivelul intregului grup", a declarat Galym Tumabayev, reprezentantul KazMunayGaz.
Nici reprezentantii Rompetrol si nici cei ai companiei din Kkazahstan nu au dat detalii suplimentare legate de obligatiile pe care cele doua parti si le-au asumat in ceea ce priveste dezvoltarea companiei la semnarea contractului.
"Vom continua investitiile in dezvoltarea si modernizarea capacitatilor de rafinare sI a lantului de distributie in regiunile in care suntem prezenti.", a precizat Tumabayev.
El spune ca achizitia Rompetrol nu era singura cale de a intra pe piata Europei de Vest, KazMunayGaz fiind in continuare interesata de achizitii in regiune. "Compania isi va concentra activitatile pe pietele cu un ritm foarte mare de crestere cum ar fi cele din zona Marii Negre, Balcanilor sI regiunile Mediteranene. Vom contrui un pod intre resursele bogate din Kazahstan si cererea din ce in mai mare pentru produsele petroliere din Europa", a mai spus Tumabayev.
Managementul grupului Rompetrol va fi asigurat de cei doi actionari, dar Patriciu va conduce operatiunile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO