Companii

Racelile ne costa 75 mil. euro anual

26.01.2010, 23:17 35

Vanzarile de medicamente pentru raceala si gripa se ridica lacirca 75 mil. euro anual, potrivit estimarilor ZF pe baza datelorcompaniei de analiza si studii de piata Cegedim Romania. Cele maimari vanzari sunt generate de produse precum Nurofen, ParacetamolSinus, Coldrex, Erdomed si Fervex.

Cea mai buna perioada a fost sfarsitul de an, in noiembrie spreexemplu, vanzarile de medicamente pentru raceala si gripa atingand36,3 mil. lei (8,6 mil. euro), in crestere cu 23,5% raportat laperioada similara din 2008. Pentru farmaciile situate in zonacentrala a Bucurestiului, vanzarile medicamentelor de sezon s-audublat in noiembrie si decembrie fata de o luna obisnuita.

"Anul acesta vanzarile de medicamente fara raceala au mers multmai bine. Au fost si multe cazuri de gripa, dar oamenii s-ausperiat din cauza gripei porcine si au mers mai mult pe preventie.A fost o iarna destul de urata, iar la cel mai mic semn de guturai,oamenii au dat fuga in farmacie. In noiembrie si decembrievanzarile s-au dublat", a spus Mirela, o farmacista din zonacentrala a Capitalei.

Cumulat in primele 11 luni ale anului trecut, vanzarile demedicamene pentru raceala si gripa au atins 289, 7 mil. lei (69mil. euro), in crestere cu 6,4. In unitati, piata insa a scazut cucirca 12,8% la 11 luni, conform Cegedim.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO