Companii

Ratează România cea mai mare investiţie anunţată în 2017, după ce germanii de la B Braun au decis să facă o fabrică în Ungaria?

Ratează România cea mai mare investiţie anunţată în...

Autor: Georgiana Mihalache

19.01.2018, 14:29 2645

Cea mai mare investiţie anunţată în 2017 a grupului B Braun, specializat în soluţii perfuzabile, care vrea să construiască în judeţul Timiş o fabrică de 120 de milioane de euro, nu va fi afectată de decizia grupului german de a investi şi în Ungaria într-o fabrică de kituri pentru injecţii intravenoase, au precizat pentru ZF reprezentanţii companiei.

„Mergem înainte cu investiţia din Timiş, cele două investiţii (din România şi din Ungaria – n.red) nu sunt în legătură”.

ZF a anunţat ieri, citând Budapest Business Journal, că B Braun Medical Magyarorszag va construi o fabrică de kituri pentru injecţii intravenoase la baza sa din Gyongyos, nord-estul Ungariei, în urma unei investiţii de 30,7 miliarde de forinţi (100 milioane de euro). Anunţul a fost făcut de ministrul ungar al afacerilor externe şi comerţului Peter Szijjarto. Guvernul ungar va acorda firmei un grant de 6,1 miliarde de forinţi pentru a susţine investiţia.

La sfârşitul anului trecut, reprezentanţii B Braun spuneau pentru ZF că aşteaptă avizele pentru a demara construcţia fabricii de soluţii perfuzabile care urmează să fie ampla­sa­tă în comuna Sânandrei, la circa 13 kilo­metri de Timişoara, pe un teren de 91.000 mp.

Şi investiţia în fabrica din România a fost anunţată tot de autorităţi, Alexandru Petrescu, atunci ministrul economiei, precizând că a avut discuţii cu reprezentanţii com­paniei în luna aprilie din 2017, când subsidiara germanilor a decis să in­vestească în această fabrică 120 de milioane de euro. În România, B Braun este prezentă de aproape două decenii şi este organizată în mai multe divizii, în care sunt incluse sectorul de îngrijire spitalicească (divizia hospital care), divizia de produse şi servicii pentru procesele de bază în chirurgie (Aesculap) şi divizia care se adresează pacienţilor din ambulatoriu (Out Patient Market).

Cifra de afaceri a B Braun Medical SRL în 2016, ultimul an pentru care există date publice, a fost de 116  milioane de lei, potrivit mfinante.ro, în creătere cu 24% faţă de anul anterior. Compania specializată în comerţul cu ridicata al produselor farmaceutice a avut 97 de angajaţi în 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO