Companii

Renault isi face centru de design auto in Bucuresti

20.03.2007, 17:24 20

Reprezentantii grupului Renault au declarat ca in acest an producatorul va deschide in Bucuresti un centru de design auto, destinat in prima etapa viitoarelor modele ce vor fi create pe platforma Logan. In prima faza, centrul va angaja sapte designeri.
"In acest moment, cautam un spatiu potrivit pentru noul centru de design care va avea, probabil, o suprafata in jur de 1.000 de metri patrati. Luam in calcul atat varianta cumpararii imobilului, cat si a inchirierii", a declarat Patrick LeQuement, vicepresedintele Renault.
Pana la orizontul anului 2009 numarul angajatilor centrului va creste pana la 30 de persoane, ce vor realiza lucrari de proiectare si design pentru modele de autovehicule. Personalul va fi recrutat preponderent din Romania. Renault Design Centre Europe va functiona in paralel cu Renault Tehnologie Roumanie (RTR), centrul de inginerie pe care constructorul vrea sa il dezvolte in comuna Titu, de langa Bucuresti.
Potrivit reprezentantilor companiei, nucleul RTR, care va dezvolta modele pentru toate pietele pe care este prezent constructorul, a fost deja format si functioneaza in complexul North Gate de pe platforma Pipera. Valoarea investitiilor pentru intregul proiect RTR a fost estimata de reprezentantii companiei la 456 de milioane de euro, pentru perioada 2007-2009.
Renault Tehnologie Roumanie si Automobile Dacia au participat in trei randuri la licitatia de achizitie a terenului de la Titu, unde va fi realizat sediul central al RTR, insa au refuzat sa achite pretul de pornire care a fost redus de la 8,08 milioane de euro la 7,6 mil. euro si apoi la 6,05 mil. euro. In urma propunerii Renault, Consiliul Judetean Dambovita a luat decizia de a concesiona terenul in discutie pe o perioada de 49 de ani la un pret de pornire de 500 de euro pe hectar. Licitatia urmeaza sa aiba loc pana la sfarsitul lunii.
In perioada imediat urmatoare, potrivit agentiei Mediafax, Agentia Romana pentru Investitii Straine va semna cu grupul francez Renault memorandumul privind implementarea proiectului de investitii pentru constructia centrului de proiectare, in localitatea Titu. "Vom semna astazi sau maine (n.r. - luni sau marti) memorandumul cu Renault, pentru ca ARIS este mandatat sa incheie acest document. Memorandumul cuprinde detalii privind investitia si implementarea proiectului, precum si elemente despre facilitatile pe care statul roman le ofera, potrivit legislatiei in vigoare, investitorului", a declarat Florin Vasilescu, secretarul general al ARIS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO