Retail&Agrobusiness

CreditAmanet bifează afaceri de 42 mil. lei în S1/2023, plus 26% an/an şi profit de 4,4 mil. lei, în creştere cu 24%. Compania estimează acelaşi ritm de creştere şi în S2

Cosmin Popovici, CEO CreditAmanet

Cosmin Popovici, CEO CreditAmanet

Autor: Cristina Bellu

14.09.2023, 10:26 144

Holdingul CreditAmanet, companie cu capital românesc specializată în servicii de creditare pe termen scurt de tip amanet, schimb valutar şi comerţ cu bunuri mobile, a înregistrat afaceri de 42,3 milioane de lei în primul semestru din 2023, o creştere de 26,2% faţă de 33,5 milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului trecut.

În paralel, profitul companiei pentru prima jumătate a anului curent a atins valoarea de 4,4 milioane de lei, o apreciere de 24,1% comparativ cu 3,58 milioane de lei în S1/2022.

„Rezultatele din primul semestru, la nivelul holdingului se încadrează în proiecţiile bugetate. (...) Ne-am urmărit cu perseverenţă strategia de business, care s-a dovedit a fi una perfect adaptată realităţilor sociale şi economice actuale”, spune CEO-ul companiei, Cosmin Popovici.

Potrivit acestuia, proiectele de digitalizare a căror valoare va depăşi anul acesta suma de 1 milion de euro s-au concretizat în finalizarea introducerii tabletelor şi semnăturii electronice în toate agenţiile CreditAmanet, în intensificarea prezenţei online şi realizarea unor paşi importanţi pentru dezvoltarea de noi platforme de tranzacţionare online.

Totodată, în primul semestru din 2023, CreditAmanet şi-a inaugurat birourile „verzi” din cea mai înaltă clădire din România, SkyTower.

Pentru cel de-al doilea semestru din 2023, compania românească îşi propune să menţină acelaşi ritm de creştere pe toate liniile de business, atât în ce priveşte cifra de afaceri, cât şi profitul.

„Suntem încrezători că vom îndeplini obiectivele propuse pentru exerciţiul financiar actual. Digitalizarea şi consolidarea reţelei nationale de agenţii rămân priorităţile noastre, la fel şi dezvoltarea practicilor sustenabile prin intermediul politicilor ESG”, mai spune Cosmin Popovici.

CreditAmanet oferă servicii de creditare pe termen scurt de tip amanet şi schimb valutar şi administrează cea mai diversificată platformă de tranzacţionare pentru metale preţioase, electronice, bijuterii şi produse de lux.

Prin intermediul companiilor pe care le deţine integral (Digital Sale SRL şi Eurocredit Exchange SRL) dezvoltă 3 linii de business – amanet, schimb valutar şi comerţ cu bunuri mobile.

Compania operează 24 de agenţii în Bucureşti, Ilfov, Sibiu, Braşov, Piatra Neamţ, Focşani, Bacău, Galaţi şi Constanţa, Tg. Mureş, Buzău şi Ploieşti.

 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO