Retail&Agrobusiness

Criza coronavirus. Antreprenorii din industria alimentară: Suntem pregătiţi să suplinim importurile pentru o perioadă. Putem să creştem capacitatea de producţie

Grigore Horoi, Agricola din Bacău: Creşterea păsărilor şi producţia de ouă sunt activităţi pe care le cunosc bine şi care pot susţine consumul intern fără probleme. Unele probleme ar putea apărea în industria procesatoare de carne, în special referindu-ne la produsele obţinute din carne de porc.

Grigore Horoi, Agricola din Bacău: Creşterea păsărilor şi producţia de ouă sunt activităţi pe care le cunosc bine şi care pot susţine consumul intern fără probleme. Unele probleme ar putea apărea în industria procesatoare de carne, în special referindu-ne la produsele obţinute din carne de porc.

Autor: Florentina Niţu

13.03.2020, 07:00 448

„Brandurile româneşti sunt responsabile şi au capacitatea de a trece peste crize.“

Fabricile de lapte, de carne, de mezeluri din industria ali­mentară românească, un sector cu afaceri de 45 mld. lei, 150.000 de angajaţi şi peste 11.000 de firme active, au ca­pa­citatea să crească producţia în con­diţiile în care piaţa o va cere, deşi unii jucători din industrie se aşteaptă ca după această frenezie cu „golirea rafturilor“ din supermarketuri să urmeze un declin în consum.

În ultimii doi ani, consumul a crescut cu marje de 8-10%, dar mare parte din avans a fost susţinut de produse din import, în condiţiile în care România este exportator de cereale, dar importator de produse procesate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO