Retail&Agrobusiness

Lovitură pentru România: Retailerul britanic Debenhams închide toate magazinele şi se pregăteşte de faliment. În România grupul a avut două încercări şi tot atâtea eşecuri dar principala problemă este că fabricile de textile din România sunt printre furnizorii grupului, circa 4% din produsele vândute global poartă pecetea "made in Romania"

Brandul britanic este cunoscut pentru magazinele sale mari, de tip department store ce ajung la 2.500-3.000 mp.

Brandul britanic este cunoscut pentru magazinele sale mari, de tip department store ce ajung la 2.500-3.000 mp.

Autor: Cristina Roşca

02.12.2020, 00:05 15061

♦ Falimentul unui nume mare precum Debenhams are impact şi asupra pieţei locale, doar că nu în retail, ci în producţie. Mai exact, România este unul dintre principalii furnizori ai grupului Debenhams, circa 4% din produsele din magazine purtând pecetea „made in România“.

Retailerul britanic Debenhams, care a fost prezent în România de două ori şi care s-a retras ultima dată din moda locală în 2017, va închide ultimele 124 de magazine pe care le mai are. Decizia a fost anunţată după ce discuţiile cu un investitor care ar fi putut salva businessul fondat acum aproape 250 de ani au eşuat.

Acum, magazinele existente vor mai rămâne deschise până când va fi vândut stocul existent. Dacă în această perioadă se va găsi un cumpător interesat, atunci soarta companiei ar putea fi una favorabilă, dacă nu, urmează falimentul şi dispariţia unuia dintre marile nume din moda mondială, scrie The Guardian. Problemele companiei au început încă dinainte de pandemia de COVID-19, dar au fost adâncite de acest eveniment care a dat peste cap industria modei din toată lumea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO