Retail&Agrobusiness

Producătorul apei Aqua Bilbor, preluat de grupul Agro-Chirnogi SA şi Maria Trading

Producătorul apei Aqua Bilbor, preluat de grupul...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

28.03.2024, 14:44 220

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Prime Capital Invest SRL şi grupul din care fac parte Agro-Chirnogi SA şi Maria Trading SRL intenţionează să preia Aqua Bilbor SRL.Compania are 102 de angajaţi, iar la nivelul zonei Bilbor, Aqua Bilbor este cel mai mare angajator.

Anterior, Aqua Bilbor SRL a fost deţinută de Prime Capital Invest SRL, controlată de Băzăr Raluca Valentina, cu 50% din părţile sociale, Maria Trading deţine 20% din părţile sociale, iar Agro-Chirnogi are 30% din părţile sociale ale companiei, conform datelor de pe Termene.ro.

Compania Prime Capital Invest SRL are ca obiect principal de activitate comerţul cu ridicata al cerealelor, seminţelor, furajelor şi tutunului neprelucrate. Agro-Chirnogi SA se ocupă de cultivarea cerealelor, iar Maria Trading S.R.L activează pe piaţa comerţului cu ridicata al animalelor vii.

Aqua Bilbor S.R.L. produce şi comercializează băuturi răcoritoare nealcoolice, ape minerale şi alte ape îmbuteliate.

  Agro-Chirnogi activează în domeniul producţiei şi tradingului cu cereale. Compania a fost înfiinţată în anul 1991, fiind fosta IAS Chirnogi, judeţul Călăraşi, iar, din 2002, face parte din grupul de companii Maria, unul dintre cele mai mari din România, controlat de investitori libanezi.

Aqua Bilbor, îmbuteliatorul apei minerale Bilbor şi al apei de izvor Aqua Roca,  deţine o fabrică în localitatea Bilbor din judeţul Harghita şi patru depozite în ţară.

“Parteneriatul cu Agro Chirnogi şi Maria Trading reprezintă o garanţie de dezvoltare şi extindere a businessului Aqua Bilbor, iar cooptarea acestora în cadrul acţionariatului Aqua Bilbor SRL va duce la creşterea şi con­solidarea poziţiei companiei pe piaţa apelor minerale naturale îmbutelia­te, prin facilita­rea accesului la finanţări în vederea creşterii capacităţilor de îmbute­liere şi de­po­zitare“, spunea recent pentru ZF Con­stantin Degeratu, adminis­trator al Aqua Bilbor.

De la faliment la relansarea brandului

Bilbor (jud. Harghita) este o zonă recunoscută pentru apele minerale naturale, iar în 2009 grupul URBB, care produce Tuborg anunţa o investiţie de 10 mil. euro într-o nouă fabrică şi lansarea brandului Bilbor.

În 2006, producătorul apei Bilbor a intrat în faliment, iar în 2017 activele au fost scoase la vânzare. În 2019, Aqua Bilbor a preluat Bilbor Mineral Water, conform datelor ZF. Acum, Aqua Bilbor relansează brandul Bilbor.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO