Retail&Agrobusiness

Retailerul irlandez Primark vrea să deschidă al 4-lea magazin din România în centrul comercial Vivo! din Cluj-Napoca

Retailerul irlandez Primark vrea să deschidă al 4-lea...

Autor: Cristina Bellu

14.05.2024, 10:58 454

Retailerul irlandez Primark, care a deschis primul magazin din România în decembrie 2022, intenţionează să se extindă cu al 4-lea magazin din România, în centrul comercial VIVO!, Cluj-Napoca.

Unitatea va fi prima locaţie Primark din regiunea de nord-vest a ţării şi urmează să fie inaugurată în 2025.

"Creşterea noastră continuă în România, precum şi în Europa Centrală şi de Est, unde vom avea 17 magazine în şase pieţe, până la sfârşitul anului 2025. Cluj-Napoca este un oraş vibrant şi sunt sigur că experienţa de cumpărături pentru care Primark este cunoscut şi apreciat va fi apreciată de locuitorii oraşului şi ai zonelor înconjurătoare.”, spune Maciej Podwojski, Director ECE, Primark.

Noul magazin va ocupa un total de 3.700 de metri pătraţi de spaţiu comercial împărţit pe două etaje. În prezent, 55% din hainele Primark sunt realizate folosind materiale reciclate sau materiale provenite din surse sustenabile, iar retailerul s-a angajat să atingă pragul de 100% până în 2030.

"Cluj-Napoca este unul dintre oraşele cu cea mai mare creştere din România, cu o economie în continuă dezvoltare, precum şi un centru universitar de renume, prin urmare suntem siguri că prezenţa Primark va susţine poziţionarea VIVO! ca principală destinaţie de shopping în oraş şi în regiune.", spune Fulga Dinu, Country Manager, CPI România.

Primark a deschis primul magazin din România în centrul comercial ParkLake Shopping Center, Bucureşti, care a fost urmată la scurt timp de o a doua locaţie în capitală, în AFI Cotroceni. Cel de-al treilea magazin se va deschide în Iulius Town, Timişoara, în cursul acestui an.

Primark continuă să-şi consolideze prezenţa în Europa Centrală şi de Est, deschizând noi magazine în Budapesta, Ungaria; Praga, Republica Cehă; şi Bydgoszcz, Polonia în 2024.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO