Retail&Agrobusiness

Scandia Food, cel mai mare producător de conserve din România: Conservele sunt extrem de căutate de către consumatori, deoarece nu sunt perisabile

Scandia Food, cel mai mare producător de conserve din...

Autor: Florentina Niţu

17.03.2020, 18:16 1840

Scandia Food, cel mai mare producător de conserve din România, controlat de antreprenori locali din Sibiu, spune că în contextul apariţiei în România a COVID-19 a observat o cerere crescută pentru conservele alimentare, datorită faptului că sunt produse neperisabile, cu un termen de valabilitate extins şi care nu necesită condiţii speciale de depozitare.

„Pe fondul evoluţiei acestei situaţii, considerăm că cererea va continua să crească deoarece oamenii îşi vor face provizii în continuare, iar acest ritm de cumpărare va fi unul susţinut. Cu siguranţă, în momentul în care lucrurile vor reveni la normalitate, acest efect va fi resimţit de întreaga piaţă”, a declarat pentru ZF Andrei Ursulescu, directorul general al Scandia Food.

Scandia Food este controlată de de familiile Gaşpar şi Creştin şi are o fabrică în judeţul Sibiu, ce se întinde pe o suprafaţă de producţie de peste 17.000 de metri pătraţi. Compania are circa 200 de angajaţi, iar reprezentanţii acesteia susţin că „au fost adoptat măsuri suplimentare în vederea protejării sănătăţii angajaţilor dar şi a siguranţei alimentare a produselor”.

„În contextul evoluţiei situaţiei epidemiologice determinată de răspândirea COVID-19, am suplimentat curăţarea şi igienizarea tuturor spaţiilor cu materiale recomandate pentru combaterea acestui virus, suspendarea întâlnirilor cu parteneri externi alături de orice forme de vizite în fabrică, deplasări externe şi interne. În ceea ce priveşte siguranţa alimentară, am stabilit un set de reguli adiacente celor existente”, a întărit Andrei Ursulescu.

De altfel, o parte din angajaţii  companiei lucrează de la domiciliu, iar reprezentanţii businessului spun că sunt în permanentă căutare a unor alternative şi soluţii pentru a trece cu bine peste situaţia actuală. „Este un caz nemaîntâlnit, urmăm indicaţiile autorităţilor.”

„Urmărim cu atenţie situaţia importurilor de materii prime şi ambalaje, iar în acest moment nu este cazul să ne panicăm, deoarece, acum, importurile de produse necesare industriei noastre funcţionează în parametri relativ normali. În măsura în care se va ajunge într-un caz extrem, anume, cel al închiderii graniţelor, planul de rezervă presupune achiziţiile de pe plan intern dar şi vânzarea din stocurile actuale”, a mai spus Andrei Ursulescu.

Scandia Food, lider pe piaţa conservelor din România, şi-a extins operaţiunile în anul 2018 prin achiziţia unei noi fabrici de conserve de peşte în Spania. În 2019, grupul a adăugat în portofoliu brandul Sunset - produse de tip caju, fistic, fructe nobile, după ce în 2018 a cumpărat brandurile Grandes Hoteles, Tapas şi Pombina, odată cu preluarea companiei spaniole Thenaisie Provote. În prezent, mărcile deţinute de Scandia Food sunt Scandia Sibiu, Bucegi, Sadu, Lotka, Năvodul Plin, Kopca, Rotina, Bâlea şi Roua.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO