Companii

Reteaua Plus este scoasa la vanzare

07.01.2010, 23:14 73

Germanii de la Tengelmann poarta discutii cu mai multi retaileripentru vanzarea retelei Plus din Romania, al doilea mare jucator pesegmentul discounterelor alimentare, cu vanzari de 277 mil. euro in2008 si 94 de magazine operationale in prezent. Vanzarea Plus arputea fi cea mai mare tranzactie din comertul alimentar, dupa ce in2009 recordul a fost doborat de Profi care, la afaceri de 140 mil.euro anul trecut, s-a vandut pentru 66 mil. euro. Tinand cont caPlus a vandut in 2008 de doua ori mai mult decat competitorul sauProfi, compania Pludi Market care opereaza reteaua ar putea fievaluata la peste 100 mil. euro.

"Confirmam faptul ca Tengelmann poarta negocieri cu mai multiretaileri pentru vanzarea magazinelor Plus din Romania", a declaratpentru ZF Sieglinde Schuchardt, purtatorul de cuvant al grupuluiTengelmann. Tranzactia ar putea fi incheiata in urmatoarele luni cuLIDL, retailerul care isi pregateste lansarea pe piata in acest an,sau cu Delhaize, operatorul supermarketurilor Mega Image care afacut o oferta in 2009 si pentru magazinele Profi, potrivit unorsurse din piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO