Companii

România a cheltuit aproape 2 mld. euro din cele 4,3 mld. euro de la UE pentru transporturi. În conturi au intrat până acum circa 1,5 mld. euro

România a cheltuit aproape 2 mld. euro din cele 4,3 mld....

Autor: Andreea Neferu

22.10.2014, 12:58 108

Autoritatea de Management a Programului Operaţional Sectorial Transporturi (AMPOST) a cerut până în prezent către Comisia Europeană rambursări de 1,996 miliarde de euro din totalul de 4,288 de miliarde de euro pe care România îl are de la Bruxelles pentru infrastructura de transport în exerciţiul financiar 2007-2014.

Astfel România a ajuns la un grad de autorizare a cheltuielilor pentru proiecte pe infrastructura de transport de 46,55%, dar până la finalul lunii septembrie efectiv în conturi au intrat de la UE circa 1,5 miliarde de euro, adică 34,3% din suma alocată.

În urmă cu două zile, AMPOST a trimis către Autoritatea de Certificare şi Plată, o structură din cadrul Ministerului Finanţelor, o declaraţie de cheltuieli pe POS-T în valoare de 132,4 milioane de euro. “Ulterior obţinerii certificării, declaraţia va fi înaintată Comisiei Europene în vederea efectuării rambursărilor către bugetul de stat al României”, potrivit Ministerului Transporturilor.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO