Companii

România se află pe locul patru după numărul total de tranzacţii între cele 15 ţări din Europa emergentă, dar ca valoare medie coboară spre coada clasamentului. Pe plan local s-au semnat anul trecut 195 de dealuri cu o valoare totală de 3,27 mld. euro

România se află pe locul patru după numărul total de...

Autor: Cristina Roşca

23.02.2022, 19:30 189

♦ Astfel, valoarea medie e de 16,8 mil. euro, iar cea mediană e la mai puţin de jumătate.

În cele 15 ţări din Europa emergentă s-au semnat anul trecut circa 1.900 de tranzacţii, iar dintre acestea 195, adică puţin peste 10%, au fost parafate în România. Piaţa locală a fost astfel a patra cea mai importantă din regiune după volumul pieţei de M&A, ara­tă raportul anual CMS Emerging Europe M&A Report, realizat de casa e avocatură CMS Cameron McKenna împreună cu EMIS.

Pe primele locuri se află Rusia, Polonia şi Turcia, ţări cu populaţii mai numeroase şi cu mai multe businessuri mai mari, care pot să dea tranzacţii pe măsură.

Piaţa de M&A nu trebuie însă privită doar prin prisma numărului de acorduri, ci şi din perspectiva valorii acestora. Spre exemplu, pe plan local s-au semnat anul trecut 195 de dealuri cu o valoare totală de 3,27 mld. euro. Pentru valoarea totală se iau în calcul atât cifrele comunicate oficial, cât şi estimări pentru celelalte tranzacţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO