Companii

Romaqua face fabrica pe fosta locatie de productie Ana Vie

23.05.2008, 21:16 354

Grupul Romaqua, imbuteliatorul apei minerale Borsec, va investi 7 milioane de euro pentru a demara productia in locatia unde Nestle a imbuteliat apa Ana Vie pana in anul 2000.
Compania vrea sa lanseze al patrulea brand de apa minerala din portofoliu, avand in curs investitii la izvorul de apa de langa Miercurea-Ciuc, unde a achizitionat locatia fostei fabrici Ana Vie. Unitatea de imbuteliere a fost vanduta de Nestle in 2004 catre un distribuitor de bauturi care a transformat fabrica in spatii de depozitare si birouri.
"Fabica Ana Vie (detinuta de Perrier Vittel, divizia de ape minerale a companiei elvetiene Nestle - n. red.) a fost inchisa in 1999-2000, iar facilitatile de productie au fost transferate la alte unitati ale grupului", a declarat Paul Nuber, directorul general al Nestle Romania.
Perrier Vittel a intrat pe piata romaneasca in 1997, an in care a construit fabrica Ana Vie de langa Miercurea-Ciuc. Dupa aproximativ trei ani, elvetienii au decis sa renunte la businessul local de imbuteliere a apei, motivand la acea data existenta unor probleme legate de calitatea apei si lipsa atractivitatii pietei romanesti.
In 2000, Nestle a demarat din nou productia la nivel local, insa pe un segment de piata diferit, achizitionand fabrica de napolitane Joe de la Timisoara. Din anul 2006, cand a preluat compania greceasca Delta Ice Cream, Nestle produce in Romania si inghetata. In acest moment, pe piata romaneasca sunt prezente mai multe branduri de apa din portofoliul Nestle (Perrier, Vittel), insa acestea sunt aduse de companii independente de Nestle.
Romaqua Group a realizat anul trecut afaceri de 130 mil. euro, conform datelor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO