Companii

Romar vrea să facă un spital de 40 de paturi

Romar vrea să facă un spital de 40 de paturi

Liliana Hagicalil, directorul general al Romar. Foto Silviu Matei

Autor: Ioana David

29.11.2012, 00:07 670

Operatorul de servicii medicale Romar, deţinut de familia Hagicalil şi fondul de investiţii RC2, are discuţii cu un partener străin pentru a deschide un spital de 40-50 de paturi în Capitală, prima unitate a reţelei.

"În ianuarie vom finaliza discuţiile. Va fi un spital de dimensiuni medii, nu unul gigant", a spus Liliana Hagicalil, directorul general al Romar.

Romar a mai analizat şi în trecut posibilitatea deschiderii unui spital, însă proiectul nu a fost finalizat.

În primele nouă luni ale acestui an, grupul de firme Romar a înregistrat o cifră de afaceri de 7,2 mil. euro, în creştere cu 8-10% comparativ cu acelaşi interval din 2011. La nivelul întregului an, compania aşteaptă un rulaj de 10-12 mil. euro.

Liliana Hagicalil mai spune că piaţa serviciilor medicale private a stagnat în acest an şi că investiţiile din 2012 ale companiei s-au orientat către modernizarea clinicilor existente, bugetul fiind de aproximativ 0,3 mil. euro.

La nivelul pieţei, în ultimii ani, cele mai multe investiţii atrase au fost în unităţile cu paturi. De la începutul anului 2012 proiectele finalizate au trecut de 100 mil. euro, însă recordul a fost stabilit anul trecut la 130 mil. euro.

Pe piaţa de servicii medicale private, care se ridică la aproximativ jumătate de miliard de euro, cei mai mari jucă­tori sunt MedLife, Medicover, Regina Maria, Sanador, Gral dar şi alţii.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO