Companii

Romenergo vizează investiţii de peste 80 mil. euro în producerea de energie

Autor: Liviu Iancu - Mediafax

25.05.2011, 23:32 271

Grupul Romenergo din Bucureşti a înfiinţat o firmă specializatăîn producţia de energie, care urmează să deruleze investiţii depeste 80 de milioane de euro în următorii ani, a declarat DragoşBîlteanu, directorul general al Romenergo.

"Am înfiinţat o societate nouă, Romenergo Generare, având undomeniu unic de activitate - generarea de energie. În această firmăvom avea în principal proiecte de producere a energiei regenerabileîn mini-hidrocentrale, dar şi un proiect de producere a energieiprin cogenerare de înaltă eficienţă, început cu trei ani în urmă,dar pentru care am aşteptat finalizarea cadrului legislativ.Proiectul de cogenerare pe gaz este în sudul Bucureştiului, înincinta IMGB, unde noi avem deja terenul şi o bună parte din avize.Acum urmează să finalizăm studiul de fezabilitate", a spusBîlteanu.

Romenergo este contractor general pentru proiecte energetice,dar are şi activităţi de producere de energie, distribuţie şifurnizare. Potrivit ultimelor date disponibile pe pagina deinternet a Ministerului Finanţelor, Romenergo SA a avut în anul2009 o cifră de afaceri de aproape 134 milioane de lei (circa 32milioane de euro). Romenergo SA este controlată de RomenergoHoldings, companie înregistrată în Cipru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO