Companii

Ruşii de la Lukoil au făcut primul milion de euro din soare cu proiectul fotovoltaic din Ploieşti

Pro­iec­tul Lukoil are o capacitate de 9 megawaţi

Pro­iec­tul Lukoil are o capacitate de 9 megawaţi

Autor: Roxana Petrescu

23.04.2015, 00:06 674
Lukoil Energy&Gas România, companie controlată de grupul petrolier rusesc Lukoil, a încasat primul milion de euro din energia solară după ce la mijlocul anului trecut firma a finalizat investiţia într-un parc fotovoltaic de 9 megawaţi pe un teren amplasat lângă rafinăria Petrotel din Ploieşti.
 
Potrivit informaţiilor pu­bli­cate pe site-ul Transe­lec­tri­ca, transportatorul naţional de energie electrică, parcul so­lar al ru­şilor a în­ceput să pri­mească cer­tificate verzi, prin­cipa­lul instru­ment prin care sunt spri­jinite in­vestiţiile în energia rege­ne­rabilă, din iulie anul trecut. De atunci şi până la finalul lunii februarie 2015, Lu­koil a încasat peste 21.000 de certifi­cate verzi în contul unei producţii de ener­gie de 0,7 gi­gawaţi-oră. Cum anul trecut media de preţ pe certificatul verde a fost de circa 32 de euro, iar pe primele două luni ale acestui an me­dia a fost de 29 de euro, iar preţul energiei a fost în me­­die de circa 35 de euro anul trecut şi 38 de eu­ro în primele două luni ale acestui an, re­zultă că Lukoil a obţinut venituri de circa un mi­­­lion de euro din exploatarea pro­iectului solar.
 
Ruşii de la Lukoil şi-au anunţat intenţia de a intra în domeniul producţiei de energie verde la finalul anului 2013 în urma ecologizării unui teren de 8 hec­tare care a­par­­ţine rafi­năriei Pe­­trotel din Plo­ieşti. Pro­iec­tul are o capacitate de 9 megawaţi, ceea ce presupune o in­ves­ti­ţie de circa 12 mili­oa­ne de euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO