Companii

Ruxandra Antochi, fondator Bluzat: M-am gândit să producem măşti de protecţie, am făcut şi un prototip, dar nu ştim unde să le vindem, ce să facem cu ele după ce le producem

Ruxandra Antochi, fondator Bluzat: M-am gândit să...

Autor: Alexandra Cepăreanu

16.03.2020, 16:53 476

Ruxandra Antochi, fondatoarea brandului românesc de îmbrăcăminte Bluzat, cu afaceri de 475.000 de euro la finalul anului 2019, a spus că a realizat în atelierul pe care îl deţine în Bucureşti un prototip de mască de protecţie, dar nu a deschis o linie de producţie în acest sens deoarece „nu ştim unde să le vindem sau ce să facem cu ele după ce le producem”.

„M-am gândit să producem măşti, am făcut şi un prototip, dar nu ştim unde să le vindem, ce să facem cu ele după ce le producem”, a spus pentru ZF Ruxandra Antochi, fondator Bluzat.

Activitatea atelierului continuă, fondatoarea Bluzat adâugând că în această dimineaţă cele 11 angajate au sunat să întrebe dacă pot veni la muncă pentru a nu se opri producţia.

„Erau chiar speriate de dimineaţă că au crezut că oprim activitatea. Îmi spuneau că ele vor să vină să lucreze, pentru că ştiu că dacă nu producem, nu avem bani de salarii, de nimic. Am observat că nu mai vin cu transportul în comun, sunt aduse cu maşina de soţii lor. Am vrut să le pun la dispoziţie două – trei maşini care să le ducă acasă şi să le aducă la muncă, dar nu a fost nevoie.”

Potrivit Ruxandrei Antochi, când ajung la atelier angajatele se dezinfectează pe mâini, „unele persoane poartă mănuşi - altele nu le poartă pentru că le încurcă - şi măşti de protecţie.”

Una dintre problemele pe care le are brandul Bluzat este legată de faptul că nu mai primeşte comenzi, iar colaboratorii săi şi-au oprit activitatea pe o perioadă nedeterminată.

„În schimb, colaboratorii noştri au închis. Nu mai lucrează. Designerii pentru care producem nu mai lucrează, au oprit activitatea pentru că nu se vinde nimic, nu se mişcă nimic. În următoarele şase săptămâni vom produce pentru un brand internaţional, apoi o să producem un stoc pentru brandul Bluzat. Dar nu se vinde nimic. Am pierdut multe contracte, mi s-au înjumătăţit comenzile pentru că acum lucrez doar la mine. Pur şi simplu supravieţuim, este o situaţie groaznică”, a adăugat Ruxandra Antochi.

Ea este de părere că statul ar trebui să ofere antreprenorilor români scutiri de taxe şi impozite.

„Ar trebui să ne ajute cu taxele măcar. Partenerii mei care au închis spuneau că nu au bani să plătească angajaţii, nu au nici ce să lucreze că nu mai primesc comenzi, deci nu au bani pentru salarii, chirii, taxe. Aici e marea problemă.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO