Companii

Schimbari in actionariatul Norvea

20.08.2004, 00:00 38

Actionarul majoritar al companiei de cosmetice Norvea S.A. Brasov, companie care detine 24% din capitalul social al societatii Colgate Palmolive Romania S.R.L., si-a vandut, in ultima perioada cea mai mare parte din actiunile detinute.
In urma acestor tranzactii, ceilalti actionari si-au majorat participatiile la Norvea. In acelasi timp, a fost raportat si un actionar nou, care s-a aflat printre principalii cumparatori.
Persoana fizica Teodorescu Constantin si-a redus participatia in cadrul companiei Norvea de la 50,265%, la 18,78%, conform Rasdaq. Georgescu Ioan, noul actionar, si Gheorghe Ion detin, fiecare, cate 20,66% din actiunile companiei, iar Ciocan Dumitru si-a marit participatia de la 5,89% la 12,41%.
Compania Norvea a inregistrat pe primul semestru al anului curent un profit brut de 0,74 milioane euro, in crestere cu aproximativ 9% fata de semestrul I al anului trecut.
Veniturile totale ale companiei Norvea au fost de 0,86 milioane euro, fata de 0,76 milioane euro, nivelul de anul trecut. Veniturile totale au inregistrat o crestere reala de aproximativ 13%.
Veniturile din exploatare ale companiei, de 28.000 euro, provin, in mare parte, din activitatea de realizare a tamplariei PVC, in timp ce restul provine din vanzarea marfurilor si incasarea chiriilor pentru spatiile inchiriate.
Veniturile financiare ale companiei Norvea-0,81 milioane euro-provin din dividendele incasate de la societatea mixta Colgate Palmolive S.R.L., la care Norvea detine 24% din capitalul social.
Capitalul social al companiei Norvea este impartit in 10.622.627 de actiuni cu o valoare nominala de 1000 lei pe actiune. Actiunile Norvea sunt cotate la Bursa Electronica Rasdaq, ultimul pret la care s-au perfectat tranzactii cu actiunile companiei fiind de 7000 lei pe actiune. Capitalizarea bursiera a companiei este de 1,81 milioane euro. alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO