Companii

Şeful SCH Grand: JW Marriott şi-a majorat afacerile cu 7%

Gregor Aufhauser

Gregor Aufhauser

Autor: Mirabela Tiron

02.02.2015, 00:07 269

Gregor Aufhauser, directorul general al Societăţii Companiilor Hoteliere (SCH) Grand, care administrează hotelul de cinci stele JW Marriott din Ca­pi­tală, o ga­lerie comerci­a­lă, o par­care şi un club de sănătate, spune că anul trecut cifra de afaceri a în­tre­gului complex a cres­cut cu 6%, ajungând la 112,6 mil. lei (25 mil. euro), potrivit calculelor ZF.

„2014 a fost un an mai bun faţă de 2013, JW Marriott a avut un grad de ocupare în creştere cu 5,7% şi o cifră de afaceri mai mare cu 7%“, a declarat Auf­hauser pentru ZF. JW Marriott operează 402 camere.

Şi hotelul de cinci stele Athenee Palace Hilton (controlat de familia Copos) a avut afaceri mai mari cu 3% anul trecut. Primele date aferente anu­lui 2014 arată că piaţa hotelurilor de lux îşi revine, după o perioadă în care aceste businessuri au stagnat. „Pers­pec­tivele pe anul acesta sunt pozitive, aş­tep­tăm o creştere şi în acest an (...) Plă­nuim să începem renovarea camerelor în a doua jumă­tate a acestui an“, a spus Aufhauser.

Strabag Group, liderul pieţei de construcţii, este unicul ac­ţionar al SCH Grand, du­pă ce a plătit circa 95 mil. euro către Bank of Cyprus, pre­luând astfel restul pachetului de ac­ţiuni de 35%.

În România, doar 3,2% din came­rele existente în toate hotelurile din ţară sunt clasificate la cinci stele, ju­mătate fiind în Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO