Companii

Sud-africanii de la NEPI, la un pas de o noua achizitie. Ce parc comercial ar putea cumpara?

Sud-africanii de la NEPI, la un pas de o noua achizitie. Ce parc comercial ar putea cumpara?

NEPI a cumparat anul trecut pentru 63 mil. euro parcul comercial European Retail Park din Braila

07.02.2010, 23:13 91

Fondul de investitii sud-african New Europe Property (NEPI),care a cumparat anul trecut pentru 63 mil. euro parcul comercialEuropean Retail Park din Braila, este aproape de a incheia o nouaachizitie pe piata locala, intr-o perioada in care putine fonduride investitii sunt active pe piata achizitiilor.

"Dupa sfarsitul anului, grupul a semnat o intelegere pentruachizitia partiala a unui parc de retail dominant, cu optiunepentru achizitia restului proiectului. Chiriasul ancora este unlant international de hipermarketuri. Tranzactia este conditionatade anumiti factori, care ar putea fi indepliniti la sfarsitul luifebruarie 2010. Daca tranzactia va fi realizata, afacerea vaproduce efecte incepand cu 1 ianuarie 2010", se arata in raportulfinanciar al fondului de investitii sud-african.

Reprezentantii NEPI nu dau alte detalii privind achizitia. Sursedin piata imobiliara vorbesc despre un interes al sud-africanilorpentru achizitia unui parc de retail in Pitesti, unde proiecteleIris Shopping Center si Jupiter City ar putea reprezenta tinta deachizitii vehiculata de reprezentantii fondului. In paralel cuaceasta achizitie, NEPI a anuntat ca vizeaza in continuarecumpararea parcului comercial din Focsani dezvoltat de companiabelgiana BelRom, de la care a cumparat si proiectul din Braila.

Tintele de achizitii

Iris Shopping Center din Pitesti este format dintr-unhipermarket Auchan si o galerie comerciala si a implicat oinvestitie de circa 50 de milioane de euro din partea companieiAvrig 35, companie care a mai vandut catre NEPI in 2008 unportofoliu format din 18 cladiri de birouri in afara Capitaleipentru 46,3 milioane de euro.

"Avem o relatie buna cu NEPI, dar nu am semnat nicio tranzactiecu proiectul din Pitesti", au declarat reprezentantii Avrig 35.

Cea de-a doua posibila tinta de achizitii din Pitesti -proiectul Jupiter City - a implicat o investitie de 42 mil. europentru dezvoltarea unui parc de retail avand ca ancore unhipermarket Carrefour si magazine Mobexpert, Media Galaxy siPraktiker.

NEPI este un fond de investitii listat pe bursa de la Londra,unde capitalizarea firmei se ridica la 88 de milioane de liresterline. Compania detine in Romania patru spatii comercialecumparate de la Flanco, 18 cladiri de birouri inchiriate in specialcatre Raiffeisen si proiectul European Retail Park din Braila.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO