Companii

SW Umwelttechnik: Vom avea patru fabrici in trei ani

09.08.2007, 19:51 13

Grupul austriac SW Umwelttechnik a realizat in primul semestru afaceri de circa 3,7 milioane de euro pe plan local, dublu fata de nivelul consemnat in perioada similara a anului trecut, de 1,8 milioane de euro, potrivit raportului semestrial.
Compania va investi peste 30 mil. euro in construirea a patru fabrici de aparatura tehnologica pentru protectia mediului in urmatorii trei-patru ani. Valoarea investitiilor realizate in Romania in prima jumatate a anului se ridica la 6,4 milioane de euro. Potrivit reprezentantilor grupului, investitiile viitoare vor fi focusate in principal pe piata romaneasca. Ponderea activitatilor din Romania reprezinta 9% din veniturile totale ale grupului, fata de 5% in prima jumatate a anului trecut, potrivit raportului financiar semestrial al grupului.
"Vanzarile produselor pentru infrastructura din Romania au crescut in primul semestru, insa performantele din sectorul de conservare a apei au fost sub asteptari, pentru ca proiectele au fost amanate in special din cauza neaccesarii fondurilor UE. Din acest motiv, la care se adauga suplimentarile legate de costurile initiale, profitul EBIT consolidat a scazut cu un milion de euro", au declarat reprezentantii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO